Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

primavera-07

La crisi de Gaza: “made in Israel”

En aquest article, Michel Warshawski, de l'Alternative Information Center a Jerusalem, analitza l'actual crisi palestina.

El vell somni d’Ariel Sharon està esdevenint realitat: palestins matant palestins, i Israel comptant el nombre de víctimes amb gran satisfacció. Les llàgrimes dels líders d’Israel són llàgrimes de cocodril, i les seves declaracions afirmant que senten els tràgics esdeveniments a Gaza, són mera hipocresia. Les sagnants confrontacions eren previsibles, i la responsabilitat i implicació activa d’EUA i Israel és més clara que l’aigua.

Llibertat per a l’Afganistan · Solidaritat amb Malalai Joya - Manifest

Malalai Joya, diputada feminista afganesa, és la més destacada de les poques veus crítiques que són presents al Parlament de Kabul, del qual ha estat expulsada ara fa un mes.

L’any 2001, els països occidentals van envair l’Afganistan, sota el supòsit que hi portarien la democràcia i l’alliberament de les dones.

Ara, gairebé 6 anys més tard, és evident que aquestes promeses estan molt lluny de complir-se.

Acte en solidaritat amb la Malalai Joya, dj 21 de juny, 19h

Llibertat per a Afganistan · Solidaritat amb la Malalai Joya

Acte en solidaritat amb la Malalai Joya, diputada crítica expulsada del parlament afganès

Plaça Sant Jaume, Barcelona, dijous, 21 de juny, 19h

Convoca: Plataforma Aturem la Guerra

Contra els escuts anti míssils - Declaració de Praga

La pau no necessita nous míssils!
Nosaltres diem no al sistema de míssils de defensa dels EEUU a Europa!

Declaració de Praga: Elaborada pels participants a la Conferència Internacional contra la Militarització d’Europa

Davant dels nous plans militars dels EEUU per iniciar negociacions oficials amb els governs txec i polonès el 10 de maig, els signants d’aquest manifest declaren:

Fem sentir la nostra protesta contra els plans de l’administració Bush d’instal·lar un “Sistema nacional de míssils de defensa” per part dels EEUU en el territori de la república txeca i Polònia. La major part de la població de la república txeca i de Polònia, així com de la resta d’Europa, rebutja els plans d’instal·lar aquest sistema.

Jornades-taller, dissabte, 9 de juny

Per què la Plataforma Aturem la Guerra s’enfoca sempre a l’Orient Mitjà, i no tant als altres conflictes del món?

Com podem promoure la solidaritat amb el poble palestí, i fer efectiu el boicot a l’Estat d’Israel?

Com podem demostrar a la gent que l’ocupació de l’Afganistan és igual de nefasta que la de l’Iraq, i que s’haurien de retirar les tropes?

Vine a les jornades taller per parlar d’aquests temes, i elaborar conjuntament les nostres futures accions.

Dissabte 9 de juny, 17h-21h
Brindem Brindola
Riera Alta 4-6, Barcelona 08001
(Metro L3 Liceu o L2 Sant Antoni)

AdjuntMida
PDF icon triptic.pdf76.55 KB

Materials sobre el boicot a l'Estat d'Israel

Aquí s'aniran penjant materials per a preparar el taller sobre el boicot del 9 de juny

Aturem l’assalt del govern egipci a l’oposició

No als tribunals militars per a civils

A baix trobareu el text d’una carta contra la repressió a Egipte. Respon a una crida per solidaritat des del Caire, i està basada en un text que circula a Egipte actualment, que ha estat signat per més de 200 coneguts activistes, diputats, periodistes i artistes.

Declaración de Estrategia de la Campaña "Boicot a Israel"

“Demandamos a la comunidad internacional y los gobiernos imponer sanciones políticas y económicas sobre Israel, incluyendo un embargo de armamento. Llamamos a los movimientos sociales a movilizarse también en campañas de desinversión y boicot. Esos esfuerzos tienen como objetivo obligar a Israel a implementar las resoluciones internacionales, y la opinión asesora de la Corte Internacional de Justicia, para detener y derribar el muro ilegal y poner fin a todas las políticas de ocupación y apartheid”
De la Asamblea de los Movimientos contra la Guerra, Foro Social Mundial, Porto Alegre 2005

Llamamiento al boicot, retirada de inversiones y sanciones contra Israel

Sociedad civil palestina llamamiento al boicot, retirada de inversiones y sanciones contra Israel hasta que acate el derecho internacional y los principios universales de derechos humanos, 9 de julio de 2005

Fuente: www.bds-palestine.net

40 anys de resistència palestina contra l'ocupació militar israeliana...

40 anys de resistència palestina contra l'ocupació militar israeliana...
60 anys de lluita contra l'apartheid a l'Estat d'Israel

Aquest any marca el 40è aniversari de l'ocupació de Gaza i Cisjordània (el juny de 1967), així com el 60è aniversari de la resolució de l'ONU referent a l'establiment de dos estats en l'antic mandat de Palestina (el novembre de 1947).

Partim d'aquestes dues efemèrides per exigir la fi immediata de l'ocupació israeliana, i l'establiment d'una pau justa i duradora entre dos estats, Israel i Palestina.

Els quaranta anys d'experiència d'ocupació han demostrat que no hi ha una solució militar al conflicte al Pròxim Orient, i que la pau és necessària per a tothom. No obstant això, el govern israelià, amb el suport de l'Administració dels Estats Units, estén els assentaments en els territoris ocupats palestins, intensifica el setge polític i econòmic del poble palestí, hi provoca la fam i practica una política de fets consumats amb l'objectiu d'impedir l'establiment d'un estat palestí independent.

Pàgines

Subscribe to primavera-07

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc