Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

2001

No a la guerra: 28 d’octubre de 2001

Manifest llegit a la manifestació del 28 d’octubre de 2001

La Campanya Aturem la Guerra, en els darrers actes que ha organitzat, ha condemnat enèrgicament els atemptats terroristes comesos a Nova York i Washington i també ha expressat la seva condemna pels atacs militars duts a terme pels Estats Units, Gran Bretanya i la resta de països aliats contra l’Afganistan. També manifestem el nostre rebuig a la utilització d’armes biològiques i bacteriològiques contra la població.

Entenem que aquesta guerra, en lloc d’arreglar res, suposa una escalada de violència a la zona que genera encara més víctimes i sofriment a una població que ja ha patit molts anys de violència.

Cal recordar, que aquests atacs fins ara han provocat la mort de centenars de persones i la destrucció d’equipaments diversos (hospitals, pobles, etc.); així com la fugida de milers i milers d’afganesos/es que s’han convertit en refugiats/des i desplaçats/des, provocant una gran crisi humanitària a la zona que només es podrà pal.liar i resoldre amb una important acció humanitària independent i neutral.

Considerem una hipocresia el fet de bombardejar l’Afganistan i, alhora, distribuir ajut humanitari. Les bombes mai són humanitàries.

Fa més de 15 dies que bombardegen sobre un país sense saber amb certesa que és el que busquen i les úniques coses que podem constatar són una gran exhibició de models d’armes, un futur increment dels pressupostos militars i l’ordre a la CIA perquè dugui a terme la guerra bruta que vulgui.

Que ningú es confongui: nosaltres, les organitzacions socials, sindicals i polítiques que formem part de la Plataforma Aturem la Guerra, hem rebutjat radicalment des del començament la política autoritària, repressiva i masclista dels taliban. No ha estat aquest el cas de molts dels països que participen d’aquesta coalició antiterrorista que, com els Estats Units, el Pakistan o l’Aràbia Saudita, han armat, alimentat i recolzat l’accés al poder dels taliban. En aquest sentit, volem expressar, un cop més, la nostra solidaritat amb la població civil de l’Afganistan, i especialment les dones afganeses.

Exigim que les principals potències occidentals i els països de la zona deixin de potinejar l’Afganistan en funció d’interessos econòmics, estratègics i d’aprofitament dels recursos naturals (petroli, gas, etc.) i defensin una política a favor de la justícia, els drets humans i la pau.

A la regió del Pròxim Orient hi ha una sèrie de conflictes que si no es resolen són una font de tensió i violència que mai s’aturarà. Per això, creiem que cal iniciar un pla de justícia i pacificació de la zona que comenci per reconèixer els drets nacionals de Palestina i per l’aixecament de l’embargament d’Iraq.

En lloc d’oferir tropes per tal que actuïn en aquesta guerra, exigim al govern espanyol que no hi col.labori de cap manera.

Expressem la nostra solidaritat amb totes aquelles persones i grups que als Estats Units s’oposen a la guerra.

Davant la idea del xoc de civilitzacions i de la lluita del bé contra el mal (defensat tant per Bush com per Bin Laden), reafirmem la voluntat de construir un món on totes les cultures, religions i civilitzacions puguin conviure en un marc de diàleg i negociació.

Alertem contra la possibilitat que es retallin drets i llibertats en nom de la seguretat i la lluita contra el terrorisme internacional; així com de la instrumentalització del conflicte per criminalitzar reivindicacions legítimes.

Demanem als mitjans de comunicació que s’esforcin per donar una informació constrastada i el més objectiva possible.

Ara més que mai, ens cal treballar per un nou ordre mundial assentat en la justícia, el respecte als drets humans i la pau. Per això cal reforçar, democratitzar i reformar institucions polítiques com Nacions Unides i avançar en la instauració del Tribunal Penal Internacional (TPI).

I per tirar-ho endavant, cal una àmplia participació ciutadana que faci entendre que hi ha altres maneres de resoldre els conflictes i que un altre món és possible.

NO MÉS VÍCTIMES – PER LA PAU, ATUREM LA GUERRA UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE

Barcelona, 28 d’octubre de 2001

Plataforma Aturem la Guerra

No a la guerra: Manifest del 8 d’octubre de 2001

Manifest llegit a les concentracions setmanals a la Plaça de Sant Jaume, Barcelona

De la mateixa manera que el 29 de setembre, dia de la darrera manifestació, vam condemnar enèrgicament els atemptats terroristes comesos a Nova York i Washington, avui, volem expressar la nostra condemna de l’atac militar dut a terme pels EEUU, Gran Bretanya i la resta de països aliats contra l’Afganistan. Entenem que aquestes accions militars, en lloc d’arreglar res, augmenten l’escalada de violència a la zona i genera encara més víctimes i sofriment a una població que ja ha patit molts anys de guerra i de violència. Cal recordar, que aquests atacs, fins ara, han provocat la mort de desenes de persones; així com la fugida de milers i milers d’afganesos que s’han convertit en refugiats i desplaçats. Considerem una hipocresia el fet de bombardejar l’Afganistan i, alhora, distribuir ajut humanitari. Les bombes mai són humanitàries.

Que ningú es confongui: nosaltres, els grups feministes, els grups per la pau i els grups pels drets humans, hem rebutjat radicalment des del començament la política autoritària, repressiva i masclista dels taliban. Cosa que no han fet molts dels països que participen d’aquesta coalició antiterrorista que, com els EEUU, Paquistan o Aràbia Saudita, han armat, alimentat i recolzat l’accés al poder dels taliban. En aquest sentit, volem expressar, un cop més, la nostra solidaritat amb la població civil de l’Afganistan, i especialment a les dones afganeses. Exigim que les principals potències occidentals i els països de la zona deixin de potinejar l’Afganistan en funció d’interessos econòmics, estratègics i d’aprofitament dels recursos naturals (petroli, gas,etc) i defensin una política a favor de la justícia, els drets humans i la pau.

Davant les idees del xoc de civilitzacions i de la lluita del bé contra el mal (defensat tant pels Bush com pels Bin Laden de torn), reafirmem la voluntat de construir un món on totes les cultures, religions i civilitzacions puguin conviure en un marc de diàleg i negociació. Alertem contra possibilitat que ens retallin drets i llibertats en nom de la seguretat i de la lluita contra el terrorisme internacional.

Exigim al govern espanyol que no col•labori o participi en aquestes accions militars de represàlia dels EEUU o de l’OTAN. Ara més que mai, ens cal treballar per un nou ordre mundial que es basi en la justícia, el respecte als drets humans i la pau. I, en situacions com aquestes, cal una àmplia participació ciutadana per fer entendre que hi ha altres maneres de resoldre els conflictes.

NO MÉS VÍCTIMES - PER LA PAU, ATUREM LA GUERRA. UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE

Barcelona, 8 d’octubre de 2001.

Plataforma Aturem la Guerra

Subscribe to 2001

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc