Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Altres veus

Debate: Conseqüències polítiques, econòmiques, socials i ecològiques de continuar la guerra a Ucraïna

 

 

 

 

Conseqüències polítiques, econòmiques, socials i ecològiques de continuar la guerra a Ucraïna

Divendres 20 de gener a les 18 hores en local Transformadors carrer Ausias Marc 60, Barcelona (prop sortida Metro Arc de Triomf).

 

Amb les intervencions de:

Teresa Fortuny

Fernando "Topo" Saz

Gabriela Serra

Ramon Franquesa

 

Organitza: Plataforma per la Pau, contra les guerres, OTAN NO de Catalunya

La nova política nuclear de Trump: una amenaça global / La nueva política nuclear de la Administración Trump generará mayor tensión internacional

La nova política nuclear de Trump: una amenaça global /  La nueva política nuclear de la Administración Trump generará mayor tensión internacional
por
Teresa de Fortuny y Xavier Bohigas

El 2 de febrer l’administració Trump va publicar la nova Nuclear Posture Review (NPR), en què descriu tant el paper que assigna a les armes nuclears en la seva política de seguretat com l’armament necessari per a aquesta política. El document anuncia noves armes nuclears i l’ampliació dels escenaris en què els EUA podrien utilitzar el seu arsenal nuclear. S’amplia el rol de les armes nuclears per respondre a “atacs estratègics no nuclears”.

Com a justificació s’hi descriu un context mundial sotmès a amenaces sense precedents, que inclouen armes convencionals, químiques, biològiques, nuclears i ciberamenaces. Fa una descripció tendenciosa de les capacitats nuclears dels potencials adversaris dels EUA. Tergiversa la realitat quan diu: “Malgrat que els EUA han reduït el nombre d’armes nuclears, d’altres, incloent-hi Rússia i la Xina, s’han mogut en sentit oposat”.

Rússia ha complert, com els EUA, el tractat New Start de reducció d’armes nuclears. Pel que fa a la modernització d’arsenals .....

Article  complet  en:

(català)
https://www.ara.cat/opinio/teresa-fortuny-xavier-bohigas-nova-politica-n...

(castellano)
http://www.mientrastanto.org/boletin-168/ensayo/la-nueva-politica-nuclea...

 

 

Escut antimíssils a la base de Rota. Un pas més en la militarització mundial

2 de març de 2012

El Centre Delàs presenta el seu informe núm. 10: Escut antimíssils a la base de Rota. Un pas més en la militarització mundial , en el qual s'argumenta l'impacte negatiu que la instal·lació d'aquest projecte militar tindrà per l'economia i seguretat espanyoles.

Els seus autors són Teresa de Fortuny i Xavier Bohigas.

els informes: catalá y castellano

Protesta davant d’una botiga H&M pels vincles comercials amb Israel

www.btvnoticies.cat

BTV: "Una trentena de persones ha protestat aquest dissabte al matí davant de la botiga que la cadena H&M té al portal de l'Àngel. El grup de manifestants propalestins ha denunciat la política de complicitat que la multinacional té amb l'estat d'Israel, ja que aquesta ha anunciat l'obertura de noves botigues al país en un moment en què Israel ha mostrat la intenció de construir nous assentaments il·legals a Cisjordània. La protesta vol posar de manifest que H&M viola la seva pròpia declaració de responsabilitat corporativa, on es compromet a assegurar-se que les seves pròpies empreses no siguin còmplices a la vulneració dels drets humans. Les persones que han participat en l’acció reivindicativa s’han plantat davant de la botiga que H&M té al portal de l’Àngel amb banderes i mocadors palestins. Demanen que no es compri a la multinacional sueca fins que aquesta no aturi la seva activitat comercial a Israel. Consideren que H&M és còmplice de les pràctiques del país, que vulneren el dret internacional i els drets humans del poble palestí.

Altres protestes similars s’han fet en diverses botigues d’H&M arreu d’Europa."

 

AdjuntMida
Image icon boicot_H&M.jpg22.68 KB

Tot i que molesta a alguns, sí que hi ha veus contra la guerra

Aquest text s'ha escrit per a una espai de Blog que té la Plataforma a http://eltriangle.eu

Fa poc s’ha publicat una declaració, signada per una llarga llista de persones del món de la cultura, la política, els moviments socials i les universitats, contra la guerra de l’Afganistan.

Segons aquesta declaració: “Hi ha qui intenta presentar l’ocupació liderada per EUA com una missió de pau i reconstrucció, però la realitat és ben bé una altra. L’any passat van morir més civils afganesos que en qualsevol altre any des de l’inici de l’ocupació l’any 2001.” Després de repassar la catàstrofe que per al poble afganès suposa l’ocupació militar del seu país, declara: “Demanem al govern que anul·li l’enviament de tropes i que retiri immediatament els efectius que actualment participen a la guerra de l’Afganistan. Creiem que el milió d’euros diaris que el govern espanyol gasta actualment a l’ocupació, s’hauria de destinar a finalitats socials.”

L’Ajuntament de la Garriga vota per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan

L'Ajuntament de la Garriga ens ha enviat aquesta notificació:

"Joaquim Rosell i López, secretari de l’Ajuntament de la Garriga

CERTIFICA:

Que el Ple de l’Ajuntament en sessió ordinària del dia 25 de novembre de 2009 i, segons consta a l’esborrany de l’acta, va prendre entre d’altres el següent acord:

“Moció del grup municipal d’ICV-EUiA de la Garriga instant al Govern de l’Estat a retirar les tropes espanyoles a l’Afganistan.

Atès que tant a Catalunya com al nostre municipi ens hem significat durant anys en la lluita per la pau.

Atès que les més grans mobilitzacions que s’han donat a Catalunya en els darrers anys han estat les realitzades contra la guerra d’Iraq i la participació espanyola en la mateixa.

Declaració d’Stop the War (GB) sobre la crisi a l’Iran

La crisi que es desencadena a l’Iran no ha de convertir-se en el pretext per a una nova intervenció dels EUA o el Regne Unit a la regió, ni per a una escalada més de tensió al voltant del programa nuclear de l’Iran.

La responsabilitat del moviment anti-guerra és, en primer lloc, oposar-se a la funció del govern britànic a la regió i evitar que la seva postura sigui utilitzada com a pretext per justificar un atac militar dels EUA o Israel contra l’Iran, un atac que tindria resultats catastròfics per a tot l’Orient Mitjà i pel poble iranià en primer lloc.

La Coalició Aturem la Guerra creu que resoldre la crisi és el dret i la responsabilitat del poble iranià per si sol, i que la ingerència externa no pot exercir cap paper positiu – sobretot la ingerència dels poders que han destruït el país veí, l’Iraq, en una guerra il•legal i d’ocupació, i que han donat ple suport a l’agressió israeliana a la regió.

Presentació del llibre-documental: Rastros de Dixan

Virus editorial i el Grup de Recerca de l'Islam a la Diàspora es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre-documental

Rastros de Dixan. Islamofobia y construcción del enemigo en la era post 11-S

Desde el 11-M se han producido 28 operaciones contra presuntas células yihadistas, la mayoría basadas en una doctrina de acción preventiva y paranoica. La operación que da origen a este libro fue puesta en marcha el 19 de enero de 2008 en Barcelona y, según las filtraciones a los medios de comunicación, con ella se había evitado una masacre similar a las de Madrid o Nueva York. Aunque no se hallaron ni armas ni explosivos, y a pesar de la fragilidad de la investigación policial, desde el primer día los medios de comunicación vulneraron de manera flagrante la presunción de inocencia de los acusados.

AdjuntMida
PDF icon presentacion_rastros.pdf345.18 KB

Presentació del llibre: Iraq bajo ocupación: Destrucción de la identidad y la memoria

La Plataforma Aturem la Guerra, la Llibreria La Central, Ediciones del Oriente y del Mediterráneo i la Plataforma per l’Alliberament i la Sobirania de l’Iraq (PASI) es complauen a invitar-te a la presentació del llibre col·lectiu

IRAQ BAJO OCUPACIÓN:
DESTRUCCIÓN DE LA IDENTIDAD Y LA MEMORIA

Intervenen:
EMAN AHMED KHAMMAS,
periodista i exdirectora de l’Occupation Watch Centre a Bagdad

ROSA REGÀS,
escriptora i coautora del llibre

Presenta:
JAUME BOTEY,
professor d’Història de la UAB i membre de la PASI

Dijous 16 d’abril, 19 hores

Llibreria La Central (Elisabets 6, Barcelona)
www.lacentral.com

Plataforma Aturem la Guerra
www.aturemlaguerra.org

Plataforma per l’Alliberament i la Sobirania de l'Iraq
pasicatalunya.blogspot.com

URGENT: Acte: Palestina i la reconstrucció de la resistència àrab · ds 28 de març, 11,30h · Casa Palestina

Acte públic: Palestina i la reconstrucció de la resistència àrab

Dissabte 28 de març, 11,30h

Baixeu el cartell

Ponents:
Leila Ghanem, periodista libanesa, Coordinadora del Fòrum Internacional de Beirut de Suport a la Resistència
Ali Fayyad, investigador del Centre d'Estudis y Documentació de Beirut

Casa Palestina, C/ Leopoldo Alas, 12

Metro: L3 Fontana.

Menú àrab 12 euros

Organitza:
Campanya catalana de solidaritat amb Palestina

Hi ha la possibilitat de dinar a la Casa Palestina després de la xerrada, amb un menú de menjar àrab a 12€. Confirmeu assistència molt ràpidament, si us plau, a: comunitat.palestina@gmail.com

AdjuntMida
PDF icon Cartell en PDF2.39 MB

Pàgines

Subscribe to Altres veus

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc