Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

tardor-09

L’Ajuntament de la Garriga vota per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan

L'Ajuntament de la Garriga ens ha enviat aquesta notificació:

"Joaquim Rosell i López, secretari de l’Ajuntament de la Garriga

CERTIFICA:

Que el Ple de l’Ajuntament en sessió ordinària del dia 25 de novembre de 2009 i, segons consta a l’esborrany de l’acta, va prendre entre d’altres el següent acord:

“Moció del grup municipal d’ICV-EUiA de la Garriga instant al Govern de l’Estat a retirar les tropes espanyoles a l’Afganistan.

Atès que tant a Catalunya com al nostre municipi ens hem significat durant anys en la lluita per la pau.

Atès que les més grans mobilitzacions que s’han donat a Catalunya en els darrers anys han estat les realitzades contra la guerra d’Iraq i la participació espanyola en la mateixa.

xerrada: El fracàs de la guerra contra el terror: Pakistan, Afganistan, Iraq, Palestina...

31 d’octubre, xerrada: El fracàs de la guerra contra el terror: Pakistan, Afganistan, Iraq, Palestina... per Farooq Solehria al Pati Llimona.



Galeries d'imatges: 
Cronología (Cicles d'acció): 

Tallers al Fòrum Social Català organitzats per la Plataforma Aturem la Guerra

El Fòrum Social Català se celebrarà el 30-31 de gener 2010, a l'Edifici Històric de la UB, Plaça Universitat, Barcelona.

Més informació: http://fscat.blog.pangea.org

Dissabte 30, 12-14h, Aula 0.1
Lluites i solidaritats per Palestina

A un any del bombardeig israelià a Gaza, cal que els moviments socials donem un nou impuls a la solidaritat amb el poble palestí. Aquesta pren diverses formes, des del suport material —com ara l’ajuda per reconstruir cases enderrocades per les forces d’ocupació— fins a l’acció política, com la recent marxa a Gaza. Des de 2005, les organitzacions socials palestines demanen una campanya internacional de boicot, desinversió i sancions (BDS) contra l’Estat d’Israel. En resposta a aquesta crida s’acaba d’iniciar una campanya contra el comerç d’armes entre l’Estat espanyol i Israel. Aquesta xerrada oferirà l’oportunitat de debatre aquests temes i d’acordar propostes unitàries per futures accions.

Fora les tropes de l’Afganistan! · Acció · 28-N · 17,30h


No a la guerra!
Fora les tropes de l’Afganistan!

acció > performance >
concentració

Porteu roba negra i una espelma

dissabte 28 de novembre • 17,30h
Pl. Catedral, amb processó fins a Pl. S. Jaume

Convoca: Plataforma Aturem la Guerra

 


Aquesta acció forma part de la jornada estatal de la Campanya per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan: http://tropasfueradeafganistan.blogspot.com
 
Més informació: info@aturemlaguerra.orgwww.aturemlaguerra.orgwww.facebook.com/aturemlaguerra • 93 301 0171 • Ajut econòmic a la Plataforma: 2013-0371-85-02009 57332

Boicot a l'Estat d'Israel: acció davant del concert de Noa, 26 de Novembre Auditori de Sant Cugat

Boicot a Israel, boicot a Noa Sant Cugat
La cantant Noa té previst actuar a Sant Cugat el proper 26 de novembre.

L’artista va recolzar l’exèrcit israelià en la darrera massacre de Gaza. Mentre les bombes israelianes de fòsfor blanc plovien sobre la Franja de Gaza, la cantant va escriure: “Només puc desitjar?vos que ISRAEL FACI LA FEINA que tots sabem que s’ha de fer i per fi us alliberi d’aquest càncer, d’aquest virus, d’aquest monstre anomenat fanatisme, que avui es diu Hamas.”

Més endavant i en ocasió del concert de Noa al Palau de la Música de Barcelona la Plataforma Aturem la Guerra li va enviar una Carta Oberta , proposant?li que condemnés la matança israeliana. No ho va fer. En una resposta del 22 de febrer Noa es va referir als militars israelians que duien a terme l’atac a Gaza com “els nostres nois” i va titllar els més de 1.300 palestins morts (la majoria civils) de “terroristes”.

Ens sembla un cruel sarcasme que aquest concert s’emmarqui dins les activitats del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, quan al bombardeig sobre Gaza, que va recolzar la cantant, la meitat de les víctimes van ser dones i nens.

Fora les tropes de l’Afganistan!: actes a la UAB i la UB


Xerrada-debat a la UAB
La guerra a l’Afganistan: Per què s’han de retirar les tropes espanyoles?

Dimecres, 25 de novembre, 13,30h
Aula XX, Facultat de Lletres
Intervindran: David Karvala (Plataforma Aturem la Guerra) · Hisham Ihshaish (Activista palestí)
Organitza: Plataforma Aturem la Guerra de la UAB

Xerrada-debat a la UB Raval
Com construïm el moviment contra la guerra de l’Afganistan?

Dijous, 26 de novembre, 12,30h
Aula 221, Facultat de Geografia, Història i Filosofia.
Intervindrà: David Karvala (Membre de la Plataforma Aturem la Guerra)
Organitza: Plataforma Aturem la Guerra amb el suport de l’AEP i En lluita

Actes per mobilitzar per a l’acció-performance-concentració:
Fora les tropes de l’Afganistan!

Pl. Catedral, amb processó fins a Pl. S. Jaume • Porteu roba negra i una espelma
dissabte 28 de novembre • 17,30h Convoca: Plataforma Aturem la Guerra
Més detalls

Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol

S’ha enviat aquesta carta als clubs de basquet arreu de l’Estat espanyol. S’adjunta un PDF d'aquesta carta, així com d'una versió més llarga que s’ha enviat a la premsa.

Després de la passada ofensiva militar israeliana contra la Franja de Gaza el passat desembre/gener del 2008/2009, amb bombardejos diaris a pobles i ciutats prèviament bloquejades i assetjades, grups de solidaritat amb Palestina, així com grups sensibilitzats amb la causa dels drets humans s’han afegit a la Campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS en sigles en anglès) a l’estat d’Israel seguint la crida feta al 2005 per més de 170 organitzacions representatives de la societat civil palestina.

Campanya per la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan

És cada vegada més evident que l’Afganistan viu sota condicions d’ocupació militar i guerra. No s’està reconstruint el país. No s’hi ha dut la democràcia. No s’ha alliberat les dones afganeses. L’ocupació només porta més morts, tant entre la població afganesa com entre les tropes ocupants. Els mateixos motius que existien per retirar les tropes de l’Iraq el 2004 s’apliquen al cas afganès avui.

Però lluny de retirar-se de l’Afganistan, el govern espanyol participa cada vegada més a l’ocupació. L’enviament de 220 soldats més i el fet d’assumir el comandament de l’aeroport de Kabul són només els exemples més recents d’aquesta deriva. El govern intenta, en tot moment i contra tota evidència, presentar l’exèrcit espanyol com una ONG, i disfressar l’ocupació de missió humanitària. En això rep l’ajuda de la premsa que, a diferència de l’any 2003, està gairebé unànimement a favor de la guerra i l’ocupació.

Afganistán: hace falta una campaña estatal por la retirada de las tropas españolas

Es cada vez más evidente que Afganistán vive bajo condiciones de ocupación militar y guerra. No se está reconstruyendo el país. No se ha llevado la democracia a Afganistán. No se ha liberado a las mujeres afganas. La ocupación sólo trae más muertos, tanto entre la población afgana como entre las tropas ocupantes. Los mismos motivos que existían para retirar las tropas de Irak en 2004 se aplican al caso afgano hoy.

Pero lejos de retirarse de Afganistán, el gobierno español participa cada vez más en la ocupación. El envío de 220 soldados más y el hecho de asumir el mando del aeropuerto de Kabul son sólo los ejemplos más recientes de esta deriva. La ministra de defensa, Carme Chacón, intenta en todo momento presentar al ejército español como a una ONG, y disfrazar la ocupación de misión humanitaria. En esto recibe la ayuda de la prensa que, a diferencia de en 2003, está casi unánimemente a favor de la guerra y la ocupación.

Afganistán: ahora como siempre, ¡No a la guerra, fuera las fuerzas de ocupación! (versión castellana)

Versió catalana

El 4 de septiembre, decenas de afganos de la provincia de Kunduz murieron en un ataque aéreo de la OTAN. Gran parte de los asesinados fueron civiles, que recogían combustible gratuito de unos camiones cisterna que los talibanes habían incautado a los ocupantes.

El mismo día, Carme Chacón anunció que se estaba considerando incrementar los efectivos del contingente español en Afganistán. Este anunció siguió a una emboscada sobre una patrulla española en Qal-i-Naw y un conflicto posterior en el que las tropas españolas mataron a 13 afganos. Desde entonces, el Gobierno ha decidido el envío de 220 soldados españoles más.

Pàgines

Subscribe to tardor-09

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc