Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

No a la guerra: Manifest del 8 d’octubre de 2001

Manifest llegit a les concentracions setmanals a la Plaça de Sant Jaume, Barcelona

De la mateixa manera que el 29 de setembre, dia de la darrera manifestació, vam condemnar enèrgicament els atemptats terroristes comesos a Nova York i Washington, avui, volem expressar la nostra condemna de l’atac militar dut a terme pels EEUU, Gran Bretanya i la resta de països aliats contra l’Afganistan. Entenem que aquestes accions militars, en lloc d’arreglar res, augmenten l’escalada de violència a la zona i genera encara més víctimes i sofriment a una població que ja ha patit molts anys de guerra i de violència. Cal recordar, que aquests atacs, fins ara, han provocat la mort de desenes de persones; així com la fugida de milers i milers d’afganesos que s’han convertit en refugiats i desplaçats. Considerem una hipocresia el fet de bombardejar l’Afganistan i, alhora, distribuir ajut humanitari. Les bombes mai són humanitàries.

Que ningú es confongui: nosaltres, els grups feministes, els grups per la pau i els grups pels drets humans, hem rebutjat radicalment des del començament la política autoritària, repressiva i masclista dels taliban. Cosa que no han fet molts dels països que participen d’aquesta coalició antiterrorista que, com els EEUU, Paquistan o Aràbia Saudita, han armat, alimentat i recolzat l’accés al poder dels taliban. En aquest sentit, volem expressar, un cop més, la nostra solidaritat amb la població civil de l’Afganistan, i especialment a les dones afganeses. Exigim que les principals potències occidentals i els països de la zona deixin de potinejar l’Afganistan en funció d’interessos econòmics, estratègics i d’aprofitament dels recursos naturals (petroli, gas,etc) i defensin una política a favor de la justícia, els drets humans i la pau.

Davant les idees del xoc de civilitzacions i de la lluita del bé contra el mal (defensat tant pels Bush com pels Bin Laden de torn), reafirmem la voluntat de construir un món on totes les cultures, religions i civilitzacions puguin conviure en un marc de diàleg i negociació. Alertem contra possibilitat que ens retallin drets i llibertats en nom de la seguretat i de la lluita contra el terrorisme internacional.

Exigim al govern espanyol que no col•labori o participi en aquestes accions militars de represàlia dels EEUU o de l’OTAN. Ara més que mai, ens cal treballar per un nou ordre mundial que es basi en la justícia, el respecte als drets humans i la pau. I, en situacions com aquestes, cal una àmplia participació ciutadana per fer entendre que hi ha altres maneres de resoldre els conflictes.

NO MÉS VÍCTIMES - PER LA PAU, ATUREM LA GUERRA. UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE

Barcelona, 8 d’octubre de 2001.

Plataforma Aturem la Guerra

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc