Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

40 anys de resistència palestina contra l'ocupació militar israeliana...

40 anys de resistència palestina contra l'ocupació militar israeliana...
60 anys de lluita contra l'apartheid a l'Estat d'Israel

Aquest any marca el 40è aniversari de l'ocupació de Gaza i Cisjordània (el juny de 1967), així com el 60è aniversari de la resolució de l'ONU referent a l'establiment de dos estats en l'antic mandat de Palestina (el novembre de 1947).

Partim d'aquestes dues efemèrides per exigir la fi immediata de l'ocupació israeliana, i l'establiment d'una pau justa i duradora entre dos estats, Israel i Palestina.

Els quaranta anys d'experiència d'ocupació han demostrat que no hi ha una solució militar al conflicte al Pròxim Orient, i que la pau és necessària per a tothom. No obstant això, el govern israelià, amb el suport de l'Administració dels Estats Units, estén els assentaments en els territoris ocupats palestins, intensifica el setge polític i econòmic del poble palestí, hi provoca la fam i practica una política de fets consumats amb l'objectiu d'impedir l'establiment d'un estat palestí independent.

Les bases per a una solució del conflicte ja han estat definides per l'Organització de les Nacions Unides i han estat acceptades pel moviment nacional palestí i els grups pacifistes israelians. Les fronteres del 4 de juny de 1967 ( la Línia verda) seran les fronteres acordades entre l'Estat d'Israel i el futur Estat independent palestí, un al costat de l'altre. A Jerusalem hi haurà dues capitals –la capital d'Israel i la capital de Palestina. El Mur de l’Apartheid i totes les colònies israelianes en els territoris ocupats palestins seran desmantellades. Els drets de la població palestina refugiada seran satisfets a partir de les resolucions de l'ONU.

Els 40 anys d'ocupació, i la consegüent perpetuació del conflicte, han estès la guerra entre altres països de la zona i són una amenaça per a la pau a la regió i arreu del món.

Les persones i entitats sotasignants fem una crida als nostres governants perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del nostre país.

És per això que exigim les mesures següents:

-Recolzament de l'Estat espanyol i la Unió Europea al nou govern palestí d’unitat nacional i aixecament immediat del bloqueig econòmic sobre el govern palestí.

-Suspensió del comerç d'armes entre l'Estat Espanyol i l'Estat d'Israel.

-Ajuda econòmica urgent per tal de fer front a la catàstrofe humanitària que pateix la població palestina.

La pau és possible i necessària!

Acte públic de presentació del manifest

Dia: 5 de Juny
Hora: 19:00
Lloc: Ateneu Barcelonès
Intervenen: Diverses personalitats del món acadèmic i cultural català (en breu es confirmaran els ponents)

Convoquen: Plataforma Aturem la Guerra | Comunitat Palestina de Catalunya | Fundació Pere Ardiaca | Xarxa d'enllaç amb Palestina | Sodepau

Més informació: www.palestina.cat

Signa el manifest

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc