Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

-- 1er Trim 2013

Rapport Concentració 20 març -Pl. Cataluña -BCN


(rapport de la Concentració del 20 de març – Prou impunitat!)

Ara com fa 10 anys: No a la guerra!

Dimecres 20 de març, desè aniversari de la invasió i l'ocupació de l'Iraq ens vam tornar a concentrar a la plaça Catalunya de Barcelona i, com ara fa 10 anys, vam fer el símbol de la pau, a terra, amb espelmes.

L'acte va començar amb una lectura de textos contra les guerres per part de l'actor Carles Arquimbau, va continuar amb les cançons de la cantant Marina Rossell, l'actriu Carme Sansa va llegir el manifest “Prou impunitat!” i es va cloure amb crits de “No a la guerra!”

Fa 10 anys el govern de l'Estat espanyol va decidir que contribuïa a la invasió d'un país en nom de la democràcia i amb els diners que pagàvem els ciutadans i ciutadanes amb els nostres impostos. Des de la Plataforma Aturem la Guerra, vam desemmascarar el govern que pensava cometre aquelles barbaritats amb el lema “Ni en el nostre nom, ni amb els nostres diners”.

Vam denunciar que darrera aquella nova aventura bèl·lica no hi havia cap voluntat “de portar la democràcia a l'Iraq” sinó la d'apropiar-se del seu petroli. El temps ens ha donat la raó, no només l'Iraq no viu en una democràcia, sinó que és un país devastat.

L'acte es va acabar amb els crits de “No a la guerra!” i nosaltres continuarem denunciant que, Bush, Blair i Aznar, els tres governants que van orquestrar aquesta guerra amb mentides sobre unes armes de destrucció massiva que ben aviat es va saber que no existien, no han estat jutjats pels crims de guerra que van cometre. Recordeu la seva doctrina de la “guerra preventiva”? Doncs d'això legalment se'n diu guerra il·legal i il·legítima.

Continuarem denunciant que la guerra i la invasió de l'Iraq ha matat més d'un milió i mig d'iraquians i ha provocat 5 milions de desplaçats. Que els invasors van utilitzar armament prohibit per les convencions internacionals com armes químiques, fòsfor blanc, agent taronja i urani empobrit.

Seguirem denunciant que, malgrat la retirada "oficial" de les forces d'ocupació el desembre de 2011 els EUA hi mantenen exèrcits mercenaris privats i la "delegació diplomàtica" més gran del món.

I tot i així, com que malgrat les amenaces, les detencions i els assassinats selectius del seu govern titella, des d'aquest desembre passat el poble iraquià torna a sortir al carrer a manifestar-se, ens mantindrem al seu costat.

NO A LES GUERRES!!!

més imatges

PROU GUERRES , Iraq: 10 anys d’ocupació


On eres el 20 de març de 2003?. Recordes les accions contra la guerra i l'ocupació de l'Iraq d'ara fa 10 anys?

Si vols tornar a fer una acció contra la guerra, vine i tornarem a fer el símbol de la pau a terra amb espelmes.

PROU GUERRES
Iraq: 10 anys d’ocupació

Dimecres 20 de març
Concentració : 19,30h a la Pl. Catalunya


Si pots, porta una espelma

- Perquè 10 anys més tard cap tribunal ha jutjat ni Bush, ni Blair, ni Aznar
- Perquè la invasió i l'ocupació ha matat més d'un milió i mig d'iraquians i ha provocat 5 milions de desplaçats
- Perquè es va utilitzar armament prohibit per les convencions internacionals com armes químiques, fòsfor blanc, agent taronja i urani empobrit
- Perquè va ser una guerra il·legal i il·legítima
- Perquè malgrat la retirada "oficial" de les forces d'ocupació el desembre de 2011 els EUA hi mantenen exèrcits mercenaris i la "delegació diplòmatica" més gran del món
- Perquè el poble d'Iraq torna a sortir al carrer a protestar malgrat les amenaces, les detencions i els assassinats selectius del seu govern titella
- Perquè la guerra i l'ocupació no són el camí per a res positiu
- Pels teus propis "perquès"

T'esperem!

Manifest
Situació actual a l'Irak

cartell concentració - pdf

XERRADA: 10 anys de guerra i ocupació a l’Iraq. Prou impunitat!

10 anys de guerra i ocupació a l’Iraq. Prou impunitat!

Ponents:
Antoni Pigrau , professor de dret internacional de la URV
Olga Rodríguez, periodista experta en Iraq
Enrique Bocardo, professor de filosofia moral i política de la Universitat de Sevilla

Dia 16 de febrer a les 19.30 hores

Lloc: Espai Jove de Gràcia
c/ Gran de Gràcia, 190 , Barcelona
Metro: Fontana

cartell pdf

video - resum (11 minuts)

Subscribe to -- 1er Trim 2013

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc