Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

-- 3er Trim 2012

La III Flotilla de la Libertat ja està en marxa


Barcelona bufa fort per acabar amb el bloqueig de Gaza

MANIFEST:

Barcelona bufa fort per acabar amb el bloqueig de Gaza

La III Flotilla de la Libertat ja està en marxa. La nova missió de la Flotilla de la Llibertat està encapçalada per un preciós vaixell, anomenat Estelle, que desplega veles navegant rumb a Gaza per acabar amb l’inhumà bloqueig al qual el govern israelià sotmet a un milió i mig de palestins i palestines residents a la Franja de Gaza.

L’Estelle és mogut per aires de justícia i de llibertat. La seva missió pretén, a través d’una acció no violenta, despertar noves consciències i tornar a posar sobre la taula la constant impunitat que gaudeix l’estat d’Israel. Per tercera vegada, la societat civil mostra que està viva actuant davant la inacció dels diferents governs, institucions internacionals i organismes interestatals que s’omplen la boca parlant de drets humans al mateix temps que continuen permetent el no compliment de les seves pròpies resolucions i la constant vulneració dels drets humans i de la legislació internacional.

Síria: crida de les oposicions reunides a Sant Egidi per a una solució política


"Perquè és la nostra voluntat, nosaltres decidim el nostre destí. Amb les nostres mans, construim el nostre futur”.

La Crida

1. Síria atravessa la crisi més dramàtica de la seva història. L’elecció de la solució militar, que no té en compte les demandes formulades per la revolta per la llibertat i la dignitat del poble sirià, a conduït a la propagació de la violència, a la pèrdua de massa vides humanes i a la destrucció generalitzada.

2. Reunits a Roma a la seu de la Comunitat de Sant ‘Egidi, nosaltres, que pertanyem a diferents grups de l’oposició democràtica siriana, activa tant a l’interior com a l’exterior del país, adrecem aquesta Crida al poble sirià, a totes les parts implicades així com a la comunitat internacional.

3. Ens diferenciem en les nostres opinions i experiències. Hem lluitat i lluitem per la llibertat, la dignitat, la democràcia, els drets humans i per la construcció d’una Síria democràctica, civil, que garanteixi la seguretat de tothom, lliure de la por i l’opressió. Estimem Síria. Sabem que Síria, un indret de coexistència de religions i de diferents pobles, avui corre un risc fatal que soscava la unitat del poble, els seus drets i la sobirania de l’Estat.

4. No som neutres. Formem part del poble sirià que pateix l’opressió de la dictadura i la seva corrupció. Ens oposem fermament a tota forma de discriminació per raó de confessió o ètnia, vingui d’on vingui. Som partidaris d’una Síria de ciutadans iguals. Volem que Síria en el futur sigui una pàtria per a tots, capaç de respectar la vida i la dignitat humana en la justícia.

5. La solució militar pren el poble sirià com hostatge i no ofereix cap solució política ni expressa les seves aspiracions més profundes. La violència porta a creure que no hi ha alternativa a les armes. Però les víctimes, els màrtirs, els ferits, els detinguts, els desapareguts, la massa de refugiats, tant a l’interior com a l’exterior del país, ens demanen que assumim la responsabilitat de posar fi a aquesta espiral de violència. Ens comprometem a donar suport a totes les formes de lluita pacífica i de resistència civil, i a afavorir una nova fase de trobades i conferències a l’interior del país.

Subscribe to -- 3er Trim 2012

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc