Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Vinyetes: El moviment per la pau adverteix contra l'escalada del conflicte

Comunicat de premsa del moviment anti guerra de Dinamarca

L'assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra del 16 de febrer va decidir donar a conèixer aquest Comunicat de premsa del moviment anti guerra de Dinamarca, respecte al tema de les vinyetes. Tanmateix, volem fer constar que compartim el seu plantejament general.

"La cremada de l'ambaixada danesa a Síria demostra com de malament poden anar les coses, quan es permet dominar els esdeveniments a les forces que volen pujar de to el conflicte. Jyllands-Posten, [el diari que va publicar les vinyetes], Dansk Folkeparti (el Partit Popular Danés) i Dansk Front (Front Danés) realment han aconseguit, entre ells, crear les imatges de l'enemic que necessiten.

Rebutgem la demonització dels musulmans. Les vinyetes a Jyllands-Posten vanser l'última gota per fer esclatar la frustració a Dinamarca: des de l'11 de setembre de 2001, els musulmans han estat culpats, col·lectivament, per tota mena de maldat al món, i s'han convertit en objectius per l'autopromoció de polítics racistes.

A l'Orient Mitjà, les vinyetes han fet esclatar molts anys de descontentament acumulat, vers el domini estranger i amb els seus propis règims. Alguns d'aquests règims les han utilitzat en interès propi perguanyar avantatges, a baix cost, amb aquest tema. Per suposat, això no justifica la cremada d'ambaixades ni de banderes.

A la mateixa vegada, nosaltres, conjuntament amb els moviments per la pau als països àrabs, volem dir a la gent àrab i musulmana, que la gent danesa no és malvada. Una majoria de la població danesa ha demanat des de fa molt de temps la tornada a casa de les tropes daneses a l'Iraq. Desenes de milers de nosaltres ens hem manifestat contra la guerra a l'Iraq i contra l'ordre mundial de Bush, Blair i Fogh [Primer Ministre danés, Anders FoghRasmussen]. Malgrat la provocació de Jyllands-Posten i les polítiques del govern i del Dansk Folkeparti (Partit Popular Danés), l'enorme majoria de la gent danesa no vol ni mofar-se dels musulmans ni tenir conflictes amb ells.

No necessitem imatges enemigues ni "caps de turc", sinó el respecte mutu. El moviment anti guerra global s'ha construït entorn d'aquest principi."

Comunicat de premsa de "Nej til Krig" (moviment No a la Guerra de Dinamarca), 5 de febrer de 2006
[+info] http://www.nejtilkrig.dk

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc