Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

SOLIDARITAT AMB ELS PRESONERS PALESTINS EN PRESONS d’ISRAEL

SOLIDARITAT AMB ELS PRESONERS PALESTINS EN PRESONS d’ISRAEL

El 24 d’abril d’aquest any, més de 170 presoners palestins detinguts en Israel, han iniciat una vaga de fam. Són presoners en situació de detenció administrativa, és una forma de tenir a una persona a la presó durant 2 anys prorrogables, sense cap tipus de càrrec i sense judici.
Aquestes practiques estan explícitament prohibides per tots els convenis internacionals i condemnades pel Tribunal Internacional de La Haya.
Actualment, hi ha 5271 presoners palestins a presons israelians, entre ells, dones, menors i ancians. Entre els presoners hi ha 24 dones, i 202 menors de 18 anys. Hi ha 1400 que pateixin malalties cròniques i discapacitats, i 25 amb quadres terminals de càncer i cap d’ells rep una atenció mèdica.
El nombre de palestins en situació de detenció administrativa són 191 persones, 9 d’ells són diputats en el Consell Legislatiu Palestí.
Els 170 presoners palestins en detenció administrativa que van iniciar el 24 d’abril una vaga de fam, a pocs dies seran dos mesos, es troben en perill, a causa de l’actitud del govern israelià d’obligar-us a ingerir aliments. Fins ara els metges han negat obeir als ordres del seu govern per lo que comporta de perill sobre la vida dels presoners.
Durant els darrers 9 mesos de negociació, entre l’Autoritat Nacional Palestina i Israel, amb la mediació del Secretari d’Afers Exteriors dels EEUU, el govern d’Israel no va respectar els compromisos acordats, tot al contrari, durant aquest període les forces d’ocupació israeliana van practicar la següent política:
- Han portat a terme més de 2700 detencions de ciutadans palestins, entre ells menors.
- Han assassinat a 60 ciutadans palestins.
- Han destruït 266 cases de palestins.
- Va haver més de 500 agressions contra ciutadans palestins i contra els seus propietats i camps de cultius per part de colons il•legals a Cisjordània.
- Ha confiscat terrenys de palestins per a construir assentaments il•legals, ha iniciat la construcció de 13.000 unitats familiars a Cisjordània i Jerusalem Est.
Des de Catalunya, les forces polítiques, entitats, sindicats volem manifestar el nostre suport als presoners palestins com a tota la població palestina i exigim:
- L’alliberament dels presoners palestins en els presons d’Israel, i de forma immediata als menors, malalts i els presoners amb detenció administrativa sense càrrecs i ni judicis.
- El compliment de totes les resolucions de l’ONU, i posar fi a l’ocupació dels territori palestí.
- L’aplicació de la IV Convenció de Ginebra de 1949, sobre el tracte a la població civil en els territoris ocupats.
Fem una crida al poble de Catalunya per que expressi la seva solidaritat amb el poble palestí i amb els presoners palestins detinguts per Israel.

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Nuclears en cap lloc