Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE SÍRIA

SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE SÍRIA

DIJOUS 12 DE JULIOL A LES 19,30h
CONCENTRACIÓ UNITÀRIA PLAÇA ST JAUME
SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE SÍRIA

Les protestes i revoltes populars, que estan sacsejant tots els països autocràtics d’Àfrica del Nord i del Proper Orient, representen una esperança de canvis que mereixen el suport de totes les persones compromeses amb els valors de la democràcia i la justícia social.

Totes aquestes legítimes protestes han estat reprimides amb duresa per part dels seus governs, i en alguns casos, amb massacres d’una magnitud insòlita. És el cas de Síria on la població civil és víctima de la repressió des de fa dècades i que ara s’ha intensificat arran de les protestes iniciades fa un any. La situació s’ha complicat i s’ha fet més difícil per a la població civil com a conseqüència dels combats entre les forçes repressives del règim i l’anomenat Exèrcit Sirià Lliure.

Afegint-se a la repressió governamental, duta a terme amb tota la força de què és capaç un estat despòtic, i a l’activitat armada de l’esmentat Exèrcit Sirià Lliure, han aparegut també diferents grups armats de procedència diversa (jihadistes, mercenaris i instructors militars al servei d’Arabia Saudí, Qatar, França, Israel, els EUA, etc.) que estan atiant el foc d’una situació ja de mena explosiva. Aquesta pot desembocar en una guerra civil i potser, fins i tot, en una guerra regional a gran escala. Per altra part, totes les potències (Rússia, la Xina, els EUA, França, Gran Bretanya, Israel, l'Iran, etc) anteposen els seus interessos econòmics i geostratègics a qualsevol altra consideració i aprofiten l’avinentesa per treure tot el profit que poden amb independència del patiment que això pot provocar a la població de Síria.

Davant d’aquesta situació tan greu i perillosa, les entitas sotasignants condemnen tant la repressió del règim d’Al Assad com els atacs de qualsevol procedència contra la població civil. Així mateix demana al govern espanyol, la UE i l’ONU que facin tot el posible per afavorir una solució negociada al conflicte que, en tot cas, hauria de respectar el següents punts:

1) Final de la dictadura d’Al Assad
2) Investigació seriosa i rigorosa sobre els crims contra la humanitat comesos pel règim sirià i per tots els actors armats implicats en el conflicte.
3) Inici d’un procés constituent obert i plural que porti a la implantació d’una democràcia amb justícia social, respecte a totes les minories i soberania plena per al poble sirià.
4) Cap ingerència políticomilitar estrangera i respecte estricte al prinicipi de la lliure determinació dels pobles.
5) Embargament d‘armes al règim d’Al Assad i cap ajut militar a la resta d’actors armats.
6) En el cas de la imposició de sancions al règim tirànic d’Al Assad, exigim que aquestes no afectin el gruix de la població, i sí, en canvi, els responsables directes de la repressió i de les accions militars.
7) Compliment de tot el que està previst al Dret Internacional Humanitari per protegir i assistir la població civil.


DIJOUS 12 DE JULIOL A LES 19,30h
CONCENTRACIÓ UNITÀRIA PLAÇA ST JAUME
SOLIDARITAT AMB EL POBLE DE SÍRIA

Primers convocants: Artesans de la Pau, Fundació per la Pau, Dones x Dones, Plataforma Aturem la Guerra, Centre de Treball i Documentació, ICV, Joves d'Esquerra Verda, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, Sodepau, Justícia i Pau, En lluita, Esquerra Unida i Alternativa, Federació Catalana d'ONG per la Pau, Lliga dels Drets dels Pobles de Sabadell ...

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc