Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Síria: crida de les oposicions reunides a Sant Egidi per a una solució política


"Perquè és la nostra voluntat, nosaltres decidim el nostre destí. Amb les nostres mans, construim el nostre futur”.

La Crida

1. Síria atravessa la crisi més dramàtica de la seva història. L’elecció de la solució militar, que no té en compte les demandes formulades per la revolta per la llibertat i la dignitat del poble sirià, a conduït a la propagació de la violència, a la pèrdua de massa vides humanes i a la destrucció generalitzada.

2. Reunits a Roma a la seu de la Comunitat de Sant ‘Egidi, nosaltres, que pertanyem a diferents grups de l’oposició democràtica siriana, activa tant a l’interior com a l’exterior del país, adrecem aquesta Crida al poble sirià, a totes les parts implicades així com a la comunitat internacional.

3. Ens diferenciem en les nostres opinions i experiències. Hem lluitat i lluitem per la llibertat, la dignitat, la democràcia, els drets humans i per la construcció d’una Síria democràctica, civil, que garanteixi la seguretat de tothom, lliure de la por i l’opressió. Estimem Síria. Sabem que Síria, un indret de coexistència de religions i de diferents pobles, avui corre un risc fatal que soscava la unitat del poble, els seus drets i la sobirania de l’Estat.

4. No som neutres. Formem part del poble sirià que pateix l’opressió de la dictadura i la seva corrupció. Ens oposem fermament a tota forma de discriminació per raó de confessió o ètnia, vingui d’on vingui. Som partidaris d’una Síria de ciutadans iguals. Volem que Síria en el futur sigui una pàtria per a tots, capaç de respectar la vida i la dignitat humana en la justícia.

5. La solució militar pren el poble sirià com hostatge i no ofereix cap solució política ni expressa les seves aspiracions més profundes. La violència porta a creure que no hi ha alternativa a les armes. Però les víctimes, els màrtirs, els ferits, els detinguts, els desapareguts, la massa de refugiats, tant a l’interior com a l’exterior del país, ens demanen que assumim la responsabilitat de posar fi a aquesta espiral de violència. Ens comprometem a donar suport a totes les formes de lluita pacífica i de resistència civil, i a afavorir una nova fase de trobades i conferències a l’interior del país.

6. No és massa tard per salvar el nostre país! Tot i reconèixer el dret dels ciutadans a la seva legítima defensa, reafirmem que les armes no són la solució. Cal rebutjar la violència i evitar enfonsar-se en una guerra civil, ja que posen en perill l’Estat, la identitat i a sobirania nacional.

7. Avui més que mai, cal una sortida política a la dramàtica situació en la que ens trobem. És la millor manera de defensar els ideals i d’assolir els objectius d’aquells que posen la vida en perill per la llibertat i la dignitat. Convidem als nostres conciutadans de l’Exèrcit Sirià Lliure i tots els qui porten armes a participar a un procés polític que permetrà aconseguir una Síria pacífica, segura i democràctica.

8. No podem acceptar que Síria esdevingui un camp de batalla regional i internacional. Pensem que la comunitat internacional té la força i les capacitats necessàries per trobar un consens que constitueixi la base d’una sortida política a la dramàtica crisi actual, fonamentada sobre la imposició d’un alto al foc, la retirada dels aparells militars, l’alliberament dels detinguts i de les persones segrestades, el retorn dels refugiats, les ajudes d’urgència a les víctimes, una veritable negociació global sense exclusions, que portarà a una veritable reconciliació nacional fonamentada en la justícia.

9. Demanem que l’ONU sigui l’única instància internacional responsable de la coordinació de l’ajuda humanitària per donar suport als sirians amb problemes tant dins del país com a l’estranger.

10. Adrecem aquesta Crida a tots els sirians i especialment als joves: el nostre futur, que construïrem amb les nostres mans. Junts, podem construir una Síria democràtica, civil, pacífica, pluralista. Ens adrecem a totes i a tots aquells que lluiten pel canvi democràtic a Síria, sigui quina sigui la seva pertenença: entaulem un diàleg i un esforç de coordinació entre nosaltres que ens faci avançar cap a un procés de transició cap a la democràcia sobre la base d’un pacte nacional comú.

11. Agraïm a la Comunitat de Sant’Egidi el seu treball i el suport a la recerca d’una solució a la crisi nacional siriana, i li demanem que segueixi acompanyant els esforços que ens esperen.

Roma, Sant’Egidi, 26 juliol 2012

video de la conferéncia :
italiano
árabe


LLista de signants de la Crida:

NCB ( National Coordination Body)
HAYTHAM MANNA
ABDULAZIZ ALKHAYER
RAJAA ALNASER

DEMOCRATIC FORUM
FAIEZ SARA
MICHEL KILO
SAMIR AITA

WATAN Coalition
FAEK HWAJEH

DEMOCRATIC ISLAMIC GROUP
RIAD DRAR

Syrian Trade Union/ Women Syrian Activist
AMAL NASER

MAA Movement (Together)
ALI RAHMOUN

BUILDING SYRIAN STATE
ANAS JOUDEH
RIM TURKMANI

WEST KURDISTAN Assembly
ABDUSALAM AHMAD

NATIONAL BLOC
AYHAM HADDAD

HORAN RENCONTRES (FOR CITYZENSHIP)
UGAB ABOU SUEDE
SADA HAMZEH

26 Juliol 2012 | ROMA, ITÀLIA

original en francés

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc