Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Protesta davant el partit de bàsquet. Barça-Maccabi Tel Aviv, dj 5 de febrer, 19,20h

Fotos de l'acció a MálagaConvocatòria urgent:

Concentració de protesta, davant del partit de bàsquet, Barça-Maccabi Tel Aviv

Entrada principal del Palau Blaugrana, C/ Arístides Maillol.

Demà, dijous, 5 de febrer, 19.20h.

El partit comença a 19.45h. La concentració està autoritzada. Proposem mantenir-la fins que acabi el partit.

Porteu banderes palestines i kufiya (mocador palestí). Repartirem octavetes que porten la bandera palestina a l'altra costat.

Difoneu ràpidament, si us plau

Més informació actualitzada a Facebook

Octaveta


Protesta davant del partit Barça-Maccabi Tel Aviv

Israel acaba de dur a terme una matança a Gaza. Ha assassinat més de 1.300 persones, incloent-hi 400 nens, i ha deixat més de 50.000 persones sense casa. És només un exemple més de les agressions d’aquest aliat tan estimat per Occident.

No volem que continuï aquesta impunitat. No volem que s’oblidi el poble palestí.

Per què protestem davant d’un partit de bàsquet?
La Unió Europea, i especialment el govern espanyol, haurien de trencar les relacions amb Israel, i deixar de vendre’ls armes, fins que no compleixi les resolucions de Nacions Unides i la Convenció de Ginebra. Donat que no ho fan, ens toca a nosaltres fer arribar aquest missatge.

No s’hauria de separar l’esport i la política?
En un món ideal, l’esport no estaria subjecte ni a la política ni als interessos comercials, però ara no és així. L’Estat israelià fa servir l’esport, i específicament el Maccabi Tel Aviv, per promoure la seva imatge pública. Ho va fer després del bombardeig al Líban de 2006, i ho farà ara. La pròpia pàgina web del Ministeri d’Afers Estrangers israelià subratlla la importància de l’esport pel prestigi d’Israel.

“Però el Maccabi no té la culpa”
En plena matança, jugadors del Maccabi van fer una visita oficial a Gaza per animar els soldats israelians, com explica amb orgull la web del club. Veure: Israel News Agency.

“Si critiqueu Israel sou antisemites”
Al contrari, rebutgem qualsevol mostra o acte d’odi vers la gent jueva. Israel no actua per a la gent jueva del món, sinó com a aliat dels dirigents d’EUA i de la UE. Cada vegada més gent jueva aixeca la veu per criticar les accions d’Israel, i diuen ben clar: “No en el nostre nom”. Ens solidaritzem amb ells. (Veure: judiosantisionistasenespanya.blogspot.com)

Per a què serveix una acció com aquesta?
El poble palestí actualment viu sota condicions d’apartheid, com ha reconegut l’ex president d’EUA; Jimmy Carter. Durant el règim d’apartheid a Sud-àfrica, el boicot esportiu, amb protestes com aquesta davant de partits, van contribuir a desprestigiar el sistema racista. És una forma no violenta, però potencialment molt efectiva, per contribuir a portar la justícia a Palestina.

Així, si vas al partit, crida amb nosaltres Visca el Barça, Visca Palestina! Ajuda’ns a fer visible la bandera palestina dins el Palau Blaugrana. Així, farem arribar la nostra protesta a Israel, i enviarem un missatge de solidaritat al poble palestí, que tant la necessita aquests dies.

AdjuntMida
PDF icon octaveta_Maccabi.pdf83.99 KB

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Nuclears en cap lloc