Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Política de defensa

MÍNIMS ANTI-MILITARISTES
20D: Avui hi ha eleccions al Congrés i al Senat de l'estat espanyol. Aquests són els “mínims anti-militaristes” que considerem que ha de garantir qualsevol partit per a ser votat, en aquesta elecció o a qualsevol altra:

Política de defensa
És tasca de l'Estat garantir la seguretat de la ciutadania. El ciutadà se sent segur quan té garantits tots els drets socials, laborals, civils, polítics, sindicals, etc., en un món en pau i justícia social i respectuós amb el medi ambient.
No obstant això, els governs aborden la seguretat pensant no en els ciutadans sinó únicament en potencials perills que amenacin l'Estat. En aquest sentit, des de la Plataforma Aturem la Guerra rebutgem la militarització de les relacions exteriors de l'Estat espanyol. Els diferents governs centrals, adduint compromisos amb altres estats o amb organitzacions supraestatals com l'OTAN, han secundat la resposta militar com a resolució de conflictes. Fins i tot l'Estat espanyol ha participat en l'anomenada guerra global contra el terrorisme, un concepte tan ambigu que pot amagar determinats interesssos geoestratègics.
D'altra banda, aquest plantejament militarista de la política exterior obliga l'Estat espanyol a destinar molts diners al pressupost de defensa. Uns diners molt necessaris en altres àmbits.
La Plataforma Aturem la Guerra proposa com a primeres mesures dirigides a un canvi de plantejament de la defensa:
- Cap intervenció militar espanyola a l'exterior
- Sortida de l'Estat espanyol de l'OTAN
- Derogació del tractat bilateral de defensa entre els EUA i l'Estat espanyol
- Transvassament de la despesa militar a despesa social
- Tancament de les bases militars cedides a tercers països
- Derogació de l'acord preferent amb Israel
- Desmilitarització de l'educació. El Ministeri de Defensa no ha de poder incidir en els centres d'ensenyament per fer exaltació de les forces armades.
- Prohibició de l'exportació d'armes
- Reconversió de la indústria militar a indústria civil
- Reducció dels efectius de les Forces Armades amb l'objectiu, a llarg termini, d'eliminar-les
- Promoció activa de prevenció, mediació i resolució pacífica dels conflictes.

Plataforma Aturem la Guerra
Desembre 2015

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Nuclears en cap lloc