Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Perquè un boicot?

L’Estat d’Israel incompleix sistemàticament les resolucions de les Nacions Unides i la legalitat internacional. Ha provocat l’èxode de milions de palestins. Israel fa cas omís del recent veredicte del Tribunal de l’Haia contrari al mur de l’apartheid.

Igual que es va fer, amb èxit, contra l’apartheid que regia a Sudàfrica, s’està organitzant una campanya internacional de boicot a l’Estat d’Israel i de solidaritat amb Palestina.

Des del 1995 Israel és soci privilegiat de la Unió Europea en virtut d’un acord d’associació en el marc de l’Associació Euromed. Aquest acord allibera de drets duaners les exportacions israelianes a la UE. L’Estat espanyol és l’onzè soci comercial d’Israel.

Article 2 de l’Acord comercial UE –Israel diu:
“Les relacions entre les Parts, així com totes les disposicions del present Acord, es fonamenten al respecte per als principis democràtics i per als drets humans, que inspiren les seves polítiques interiors i exteriors i constitueixenun element essencial del present Acord.”

Per tant, l’objectiu central és aconseguir la supressió d’aquest Acord, mentre Israel no enderroqui el mur i compleixi les resolucions del dret internacional.

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc