Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

No més impunitat per l’Estat d’Israel! No a la guerra!

Vam començar aquestes concentracions de rebuig i de condemna de la guerra al Pròxim Orient el dia 7 de juliol i ens hem concentrat cada dijous per denunciar les agressions de l’Estat d’Israel contra el Líban. Hem denunciat que l’agressió al Líban viola la legalitat internacional, el Dret Internacional. Hem exigit la suspensió de l’acord entre Israel i la UE, la paralització de la compra-venda d’armament.

Hem exigit la retirada immediata del Líban i el cessament dels bombardejos, la retirada de Cisjordània, Gaza, els Alts del Golan, les granges de Chebaa i Kfarchuba i retornar a les fronteres anteriors a 1967, l’alliberament de tots els presos palestins i dels legítims representants del poble palestí.

Des del primer dia hem exigit l’alto el foc i ara amb la resolució 1701 del Consell de Seguretat sembla que s’ha aconseguit. Però no ens enganyem. Volem un alto el foc en bones condicions. Hem de ser més exigents i vigilants amb tot allò que s’està negociant. Hi ha experiències molt negatives de forces d’interposició. N’hauríem d’haver après i no ho sembla.

Quina és la situació? Al llarg de 34 dies, més de 1200 libanesos ha mort, la majoria civils i encara apareixen cadàvers sota les runes. Més d’un milió de desplaçats, les pèrdues materials libaneses són immenses. Les instal·lacions vitals han estat destruïdes: l’aeroport, els ports, reserves d’aigua, depuradores, central elèctriques, centenars de quilòmetres de carretera, ponts, gasolineres i milers i milers de vivendes. El govern d’Israel diu que han patit la baixa de 119 soldats i 41 civils. Aquest és el resultat provisional d’aquesta guerra, sense comptar altres efectes com els de caràcter ecològic.

Exigim que l’Estat d’Israel indemnitzi al Líban pels danys causats. Exigim que siguin detinguts i jutjats Olmert, Peretz i Halutz com a criminals de guerra.

No volem que amb aquesta resolució es vulgui perseverar amb una política de doble tracte tan estimada per EUA, Israel i l’ONU. No volem que el govern israelià aprofiti les llacunes, els buits de la resolució 1701 per mantenir bloquejat l’espai aeri i marítim del país. No volem que es posi al mateix nivell els agressors i els agredits. No volem que exerceixi cap paternalisme colonial. No volem que la resolució 1701 sigui una repetició de la invasió de 1982. Sabem de sobres que el govern d’Israel és mestre en incompliment de resolucions de l’ONU. Tothom recorda Sabra i Chatila.

Si aquesta interposició de forces de les NNUU no va precedida d’accions que modifiquin l’ocupació israeliana es farà còmplice de l’ocupació. Mentre ha durant el càstig als libanesos ningú se’n recorda de Gaza i Cisjordània. Ni de l’ampliació del mur.

La solidaritat és vital. Cal que fem pressió als nostres governs perquè no siguin còmplices dels projectes expansionistes d’Israel i EUA. També volem manifestar la nostra solidaritat amb totes aquelles persones i col·lectius que dintre d’Israel es mobilitzen contra la política bèl·lica del seu govern.

No més impunitat per l’Estat d’Israel!

No a la guerra!

Plataforma Aturem la Guerra
Barcelona, 17 d’agost de 2006

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc