Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

No a la guerra · No a l’OTAN · Crida europea

Crida acordada a Stuttgart el 5 d’octubre 2008

En ocasió del seixantè aniversari de l’organització militar de l’OTAN, fem una crida a tothom perquè vingui amb nosaltres a Estrasburg i Kehl a l’abril de 2009, a protestar contra les polítiques militars agressives i nuclears de l’OTAN i afirmar la nostra visió d’un món just i sense guerra.

L’OTAN és un obstacle cada vegada més gran a la consecució de la pau mundial. Des del final de la guerra freda, l’OTAN s’ha reinventat a si mateixa com una eina per a l’acció militar de la “comunitat internacional”, inclosa la promoció de l’anomenada “guerra contra el terror”. En realitat es tracta d’un vehicle per a l’ús de la força encapçalat pels Estats Units amb bases militars a tots els continents que eludeix les Nacions Unides i el sistema de dret internacional, accelera la militarització i augmenta la despesa armamentística: els països de l’OTAN representen el 75% del total de les despeses militars mundials. Des de 1991, en aplicació d’un programa expansionista dissenyat per a aconseguir interessos i recursos estratègics, l’OTAN ha fet la guerra als Balcans amb el pretext de l’anomenada “guerra humanitària” i ha sostingut set anys de guerra brutal a l’Afganistan, on la tràgica situació del país empitjora cada dia i des d’on la guerra s’ha estès al Pakistan.

A Europa, l’OTAN està agreujant les tensions i alimentant la carrera d’armaments amb l’anomenat “escut anti míssils”, amb un enorme arsenal nuclear i amb una política de primer atac nuclear. La política de la UE està cada vegada més vinculada a l’OTAN. L’actual expansió potencial de l’OTAN a Europa oriental i fins i tot més lluny i les seves operacions “fora d’àrea” fan del món un lloc més perillós. El conflicte en el Caucas és una clara indicació d’aquests perills. Cada expansió de la frontera de l’OTAN augmenta la possibilitat de guerra, inclòs l’ús d’armes nuclears.

Per a assolir el nostre objectiu d’un món en pau, rebutgem les respostes militars a les crisis regionals i mundials: són part del problema, no de la solució. Ens neguem a viure sota el terror de les armes nuclears i rebutgem una nova carrera d’armaments. Hem de reduir les despeses militars i destinar aquests recursos a satisfer les necessitats humanes. Hem de tancar totes les bases militars estrangeres. Ens oposem a totes les estructures militars utilitzades per a intervencions militars. Hem de democratitzar i desmilitaritzar les relacions entre els pobles i hem d’establir noves formes de cooperació pacífica per construir un món més segur i just.

Amb aquesta crida et demanem que difonguis aquest missatge en el teu entorn i entre els moviments socials, que vagis a Estrasburg i Kehl, i que facis d’aquest objectiu una realitat. Creiem que un món en pau és possible.

No a la guerra • No a l’OTAN

Les activitats durant la protesta anti-OTAN inclouran una manifestació el dissabte 4 d’abril, una conferència internacional del dijous 2 d’abril al diumenge 5 d’abril, accions directes i de desobediència civil, i un campament internacional de resistència a partir del dimecres 1 d’abril i fins al diumenge 5 d’abril.

Envieu adhesions a projectes@justiciaipau.org i a info@aturemlaguerra.org

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Nuclears en cap lloc