Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Manifestació Escamot Dixan · ds 22 de desembre, 18h, Pont de Pedra de Girona

Escamot Dixan a Catalunya, llibertat i absolució!
Volem en Youb Saoudi a casa ja!

Com potser ja sabeu, ara fa uns dies el Tribunal Suprem va resoldre el recurs que vam presentar contra la sentència de l’Audiència Nacional.

El Suprem qüestiona uns quants arguments de la sentència de l’Audiència i redueix les penes als companys més o menys a la meitat. Qualsevol cosa que no sigui la lliure absolució de tots els companys i el càstig als responsables polítics, judicials i policials de fabular i executar l’Operació Estany és inadmissible, i això és el que la campanya de l’Operació Estany continuarà reivindicant, com en els darrers ja quasi 5 anys.

En aquest sentit, pel que fa a l’àmbit estrictament judicial, estem preparant un recurs al Tribunal Constitucional, i si cal ho farem també,després, al Tribunal del Drets Humans d’Estrasburg. Però la sentència del Suprem suposa, també, que ens trobem en un moment crucial pel que fa a la situació dels companys que de cap manera podem deixar passar sense exigir a l’administració penitenciària, és a dir, als governs estatal i de la Generalitat, que:

a) tots els companys siguin traslladats a Catalunya.
Ara mateix -després de l’absolució d’en Mohamed Nebbar i l’extradició d’en Youb Saoudi- només en Djamel Boudjelthia es troba a Tarragona, mentre que en Mohamed Tahroui, de Barcelona, és a Cadis i en Souhil i l’Ali Kaouka i en Mohamed Benaboura, de Banyoles, són a València, Huelva i Ciudad Real respectivament.

b) Que se’ls apliquin tots els beneficis penitenciaris i en concret els que es deriven del fet que, molts d’ells, ja han complert en presó preventiva la bona part de la condemna.

En un altre ordre de coses continua obert el cas escandalós d’en Youb Saoudi que, després de ser empresonat i alliberat sense cap càrrec el gener del 2001 en l’Operació Estany, va tornar a ser detingut l’11 de setembre del mateix any per una suposada petició d’extradició a Algèria que Aznar es va treure de la màniga.

Després de passar quatre anys en presó preventiva va ser extradit per Zapatero a Algèria i allà va ser alliberat sense cap càrrec de seguida que va passar pel jutjat.

Com hem denunciat sempre es tractava d’un cas polític sense cap fonament, però tot i així en Youb continua a Algèria esperant des del maig passat un visat per entrar a l’Estat espanyol per tornar a viure a Salt amb la seva família. Inexplicablement, ni les gestions d’en Youb a Oran ni les de la Plataforma davant del subdelegat Francesc Francisco-Busquets, han servit perquè en Youb pugui tornar a casa encara. Per tot això us convoquem a totes i tots i volem demanar-vos la vostra col·laboració en la campanya i en la manifestació que hem convocat pel proper dissabte 22 de desembre.

Moltes gràcies,
Plataforma aturem la guerra de les comarques de Girona
plataforma@girona.com

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Nuclears en cap lloc