Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Manifestació 15-M

Ara, com fa 5 anys... No a la guerra!

  • Tropes fora de l’Iraq i d’Afganistan
  • Cap atac a l’Iran
  • Justícia per a Palestina

Dissabte 15 de març • 17h • Plaça Universitat – Plaça de Sant Jaume, Barcelona

Convoca: Plataforma Aturem la Guerra

Mani convocada al marc de la crida internacional de la Conferència El món contra la guerra.

Mobilització i difusió

Materials per imprimir i difondre: Octaveta 15-M - DIN A5Cartell DIN A4

Es poden recollir octavetes i xapes del local de Sodepau: Passatge del Crèdit 7, pral (prop de Plaça Sant Jaume), tel: 93 301 0171.

Animacions Flash:

Codi per a l'anunci (veure la columna a la dreta) aquí.

Animació de plana sencera: http://www.aturemlaguerra.org/15M.html

(En castellà: http://www.aturemlaguerra.org/15M_cast.html, en anglès: http://www.aturemlaguerra.org/15M_eng.html )

Actes públics:

S'estan organitzant diverses xerrades i altres actes.

Els detalls són aquí.

Envieu informació de les vostres activitats locals a info@aturemlaguerra.org, o mitjançant la nostra plana de contacte.

Aportacions econòmiques

La Plataforma necessita urgentment diners, per cobrir les despeses de les mobilitzacions.
Es poden ingressar diners per a la Plataforma Aturem la Guerra a:
2013 - 0371 - 85 - 02009 57332


Octaveta per al 15MCrida per a la manifestació:

Fa 5 anys, milions de persones arreu del món van aixecar la seva veu contra l’amenaça de guerra contra l’Iraq. Ens van dir que l’Iraq tenia armes de destrucció massiva, que promovia grups terroristes, i moltes mentides més.

Ara, és evident que la guerra només ha empitjorat la situació a la regió. A l’Iraq, milions de persones són refugiades; desenes de milers de iraquians són presoners dels ocupants; i els sistemes sanitari i educatiu estan destruïts.

L’any passat a l’Afganistan, hi va haver més combats que en qualsevol moment des de l’inici de l’ocupació el 2001, perquè cada cop més camperols afganesos es resisteixen davant els abusos i els bombardejos indiscriminats de les tropes estrangeres.

A Palestina, la població pateix els efectes del boicot econòmic i dels atacs israelians, duts a terme amb el suport dels governs d’EUA i Europa.

Arreu del món, els atacs als drets humans s’estenen cada cop més; fa poc s’ha complert el 6è aniversari de la presó il·legal de Guantánamo.

La recent gira de Bush per la regió es va presentar com un intent d’impulsar un procés de pau a Palestina, però el motiu real va ser buscar aliances a favor d’atacar l’Iran.

Les mentides ara són les mateixes que fa 5 anys. I igual que fa 5 anys, no cal ser partidari del govern amenaçat per oposars’hi; qui pagaria el preu d’un atac són desenes de milers de persones innocents. Les manifestacions de 2003 no van impedir la guerra però sí van tenir efectes molt importants.

Aznar i Blair van perdre el poder i Bush està totalment desprestigiat al seu propi país, gràcies a l’oposició a la guerra.

Més important, la gent a l’Orient mitjà que pateix les bombes occidentals pot veure que no és un “xoc de civilitzacions”, ni un conflicte entre religions, perquè sap que la gran majoria de les poblacions occidentals s’oposa a la guerra.

Amb les nostres protestes, contribuïm a superar l’odi produït per la guerra. Contribuïm a fer del món un lloc millor i més pacífic.

Per tot això, s’ha organitzat una nova jornada internacional de manifestacions, el 15 de març de 2008. La gent d’arreu del món es manifestarà per la retirada de les tropes de l’Iraq i d’Afganistan, contra qualsevol atac a l’Iran, per la justícia per Palestina així com contra la perillosa escalada armamentística representada pel pla nord-americà d’escuts antimíssils. Les guerres i les ocupacions continuen. Les protestes també. Tantes vegades com faci falta, tornarem a cridar...

No a la guerra! No a la guerra! No a la guerra!

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc