Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

La Plataforma Aturem la Guerra amb la vaga general del 29-S

Davant la situació de crisi econòmica provocada per la banca, la gran empresa i l’especulació immobiliària, el govern està imposant mesures de retallada social que afecten la classe treballadora i els sectors més deprimits: els joves i els pensionistes. L’objectiu, ens diu el govern, és reduir el dèficit públic en 15.000 milions d’euros.

Eixugar aquest dèficit és tanmateix possible sense que la població en surti perjudicada:
La despesa militar de l’Estat espanyol per a l’any 2010 és de 18.160 milions d’euros, sumades les partides del ministeri de Defensa, les inversions militars del ministeri d’Indústria, l’ajuda a la recerca militar del ministeri de Ciència, el cost de les classes passives militars, etc. Això representa 50 milions d’euros diaris, dels quals no se’n beneficia la societat civil, sinó la indústria militar i les forces armades.

Des de l’any 2002 s’han gastat a l’Afganistan més de 2.000 milions d’euros, dels quals 365 milions corresponen al 2009.
La nova base a la regió de Badghis va requerir el desplaçament de 132 efectius del cos d’enginyers i una inversió de més de 50 milions d’euros. Una dada per tal de comparar ordres de magnitud: el nou hospital comarcal d’Olot, amb tot l’equipament necessari, costarà 42 milions.

L’exèrcit espanyol participa en diverses missions militars: l’operació de l’OTAN a l’Afganistan, l’operació naval Atalanta de la UE al golf d’Aden i l’oceà Índic. Participa i té el comandament de la missió de l’ONU al Líban i de la missió de la UE d’entrenament de soldats somalis, on hi aporta el major nombre d’efectius. A més, la Guàrdia Civil participa en missions als Balcans, a Timor Oriental, a l’Iraq i a Haití.

Malgrat la crisi econòmica, la despesa militar ha augmentat un 6% a nivell mundial i mentre que el G-20 planteja de disminuir el dèficit fiscal el 2013, la inversió en armament es dispara i la industria militar no pateix cap crisi.

La Plataforma Aturem la Guerra exigeix:
- la retirada de les tropes espanyoles de totes les missions, la reducció dràstica del pressupost de defensa i de la compra de més armament.
- l’anul•lació de les retallades que afecten el conjunt de la societat.

L’estalvi en despesa militar s’ha de dirigir a la inversió social: sanitat, educació, habitatge i creació de llocs de treball.

La despesa militar per a despeses socials!

Fora les tropes de l’Afganistan!

AdjuntMida
PDF icon octaveta117.97 KB

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Nuclears en cap lloc