Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

La III Flotilla de la Libertat ja està en marxa


Barcelona bufa fort per acabar amb el bloqueig de Gaza

MANIFEST:

Barcelona bufa fort per acabar amb el bloqueig de Gaza

La III Flotilla de la Libertat ja està en marxa. La nova missió de la Flotilla de la Llibertat està encapçalada per un preciós vaixell, anomenat Estelle, que desplega veles navegant rumb a Gaza per acabar amb l’inhumà bloqueig al qual el govern israelià sotmet a un milió i mig de palestins i palestines residents a la Franja de Gaza.

L’Estelle és mogut per aires de justícia i de llibertat. La seva missió pretén, a través d’una acció no violenta, despertar noves consciències i tornar a posar sobre la taula la constant impunitat que gaudeix l’estat d’Israel. Per tercera vegada, la societat civil mostra que està viva actuant davant la inacció dels diferents governs, institucions internacionals i organismes interestatals que s’omplen la boca parlant de drets humans al mateix temps que continuen permetent el no compliment de les seves pròpies resolucions i la constant vulneració dels drets humans i de la legislació internacional.

Aquest any, per tant, la Flotilla de la Llibertat torna a navegar amb més força que mai. Sabem dels riscos que comporta una acció d’aquesta mena. No partim de zero. Els nou morts que va deixar el brutal assalt israelià a la I Flotilla de la Llibertat mentre navegava en aigües internacionals l’any 2010 i el bloqueig que va patir la II Flotilla de la Llibertat en ports europeus l’any 2011, provocat per una ofensiva campanya del govern israelià, fa que aquest 2012 la iniciativa Rumbo a Gaza aconsegueixi sumar esforços per bufar ben fort i fer que el veler Estelle aconsegueixi arribar a Gaza.

La prepotència amb la qual actua l’estat d’Israel -que fa agenollar a qualsevol Estat o instància internacional- no fa més que aixecar milers de veus solidàries al món. La causa palestina simbolitza milers de causes. La llibertat, la justícia i la solidaritat amb el poble palestí han fet que una majoria social conegui el que està passant a només quatre hores d’avió de Barcelona. Les Flotilles de la Llibertat , les Flytilles, les brigades internacionals a Palestina, la campanya BDS (Boicot, Sancions i Desinversions contra l’estat d’Israel) i moltes altres iniciatives de solidaritat no han fet més que augmentar davant la passivitat amb la qual actua la comunitat internacional. Això és el que realment ens encoratja a sumar-nos a aquesta III Flotilla de la Llibertat.

El veler Estelle ja ha estat rebut als ports de Donosti, Bermeo, Santa Pola i Alacant. En els propers dies té previst fer escala a Barcelona on, gràcies a l’esforç de moltes persones, col•lectius i organitzacions es rebrà amb un gran acte festiu. El trencament del bloqueig a Gaza serà la culminació d’un trajecte que volem que sigui la confluència de moltes lluites i la trobada de moltes persones solidàries; d’aquells i d’aquelles que a banda i banda del Mediterrani lluitem per un món on hi càpiguen molts mons.

És per això que solicitem al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat espanyol:

• ?La no interferència en el trànsit del veler Estelle en les seves entrades i sortides dels ports catalans.
• ?La lliure navegació per aigües nacionals i internacionals del veler Estelle.
• ?La fi de l’ocupació i, especialment, del setge a Gaza que castiga a diari i de forma totalment injusta a la seva població.
• ?La ruptura de relacions diplomàtiques amb l’estat d’Israel fins que compleixi amb la legislació internacional.

Convidem a totes les organitzacions socials, polítiques, assemblees de barri, moviments i col•lectius de solidaritat a adherir-se a aquest manifest i a participar tan en la benvinguda del veler Estelle com als diferents actes que es portaran a terme entre el 16 i el 19 de setembre de 2012 a Barcelona.

Camí de Gaza, camí de Palestina, també hi ha una Barcelona que vol empènyer el veler Estelle bufant ben fort aires de solidaritat.

Estem trencant el bloqueig de Gaza!
Visca Palestina Lliure!

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc