Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

IRAN: 10 RAONS PER PROTESTAR CONTRA LA GUERRA I LES SANCIONS

IRAN: 10 RAONS PER PROTESTAR CONTRA LA GUERRA I LES SANCIONS

"Stop the War Coalition" fa difusió del següent manifest a Gran Bretanya contra la intervenció a l'Iran

Després de la intervenció a Líbia, el perill de nous atacs occidentals a la regió són molt reals. Aquí es presenten 10 raons per les quals una guerra contra l'Iran no està justificada i tindria conseqüències catastròfiques:

1) Cap amenaça: l'Iran no ha atacat cap país al llarg de 200 anys. La seva despesa militar per càpita és la més baixa de la regió. El règim ha permès inspeccions i ha estat d’acord a negociar amb Occident sobre totes les qüestions. La retòrica occidental actual, recorda la guerra de l'Iraq, quan una amenaça va servir per justificar un atac.

2) Dos pesos, dues mesures: Molts dels aliats occidentals, incloent Israel, tenen armes nuclears. No hi ha proves que l'Iran estigui tractant de desenvolupar-ne, com ho demostra l'informe de l'OIEA l'any passat. Iran, a diferència d'Israel i Pakistan, és signatari del Tractat de No Proliferació Nuclear i té dret a desenvolupar energia civil nuclear.

3) Les sancions porten a la guerra: Com ho demostra el recent estancament militar, les sancions fan augmentar la tensió i la desconfiança. Aquest fet farà augmentar els “falcons” a l’Iran. A l'Iraq, les sancions han tingut com a resultat un elevat nombre de víctimes civils i ha portat a

la guerra i al patiment del poble iraquià. Les sancions no són un pas cap a la pau, sinó cap a la guerra.

4) Les conseqüències catastròfiques: Qualsevol atac contra l'Iran causa milers de morts i represàlies amb efectes devastadors per a tota la regió. Les sancions i la guerra incrementarà el preu del petroli, empitjorant una economia global en crisi.

5) Lliçons del passat: Si els atacs contra l'Afganistan, l'Iraq i Líbia ens han ensenyat alguna cosa, és que la intervenció militar només porta la mort, la divisió i la pobresa. Trenta mil persones van morir a Líbia, desenes de milers de persones a l'Afganistan i un milió a l'Iraq. La violència encara continua en aquests tres països.

6) La guerra redueix el benestar social: Barack Obama s'ha compromès recentment a gastar més diners en l'exèrcit que va crear George W. Bush. Gran Bretanya ha gastat centenars de milions en bombardejar Líbia i una despesa de sis mil milions a l'any per la guerra a l'Afganistan. Un atac a l'Iran podria tenir un cost molt més elevat, pressionant el govern per imposar noves retallades en els nostres serveis de crèdit.

7) Democràcia: Les guerres recents han estat profundament impopulars al seu país i ha creat un "dèficit democràtic". Plans per atacar l'Iran han estat desenvolupats a Washington i Whitehall, sense consultar el parlament electe o l'electorat.

8) Seguretat: La guerra contra el terrorisme ha fet que el nostre món sigui més fràgil i més perillós. Un atac contra l'Iran només pot augmentar l'amargor contra les potències occidentals.

9) Els drets i llibertats: La campanya contra l'Iran portarà a una demonització de la comunitat musulmana britànica i els nous atacs a la llibertat, disfressat de "lluita antiterrorista".

10) Podem canviar les coses: El principal factor per retenir els amos de la guerra és mobilitzant l'opinió pública. Fins i tot George W. Bush es va oposar a Israel atacar l'Iran durant el seu mandat, perquè sentia que els nord-americans estaven en contra. La veu de la majoria anti-guerra de Gran Bretanya s'ha de convertir en un moviment de masses a on les forces dels nostres líders polítics posin fi a la seva política de guerra sense fi.

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc