Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Informe sobre reunió a Sevilla del 28 d'octubre

Reunió de grups contra la trobada dels ministres de defensa de l'OTAN prevista a Sevilla el 7 i 8 de febrer de 2007

El 28 d'octubre, convocats pel Foro Social de Sevilla (en endavant “FSSe”) i constituïts en Asamblea de Organizaciones y movimientos contra la guerra, la OTAN i el Neoliberalismo hem estat reunits en grups de treball i en plenari. Els grups de treball han proposat i el Plenari ha acordat:

  1. Encara que finalment no vinguessin els caps de l'OTAN, nosaltres faríem la trobada igualment i que es mantindria la convocatòria als grups de la ribera Sud del Mediterrani.
  2. Lema “OTAN NO PASSARAN!”
  3. Sublemes “OTAN NO, BASES FORA, QUE TORNIN LES TROPES!”, “AMB LA RESISTÈNCIA , NO A L'IMPERIALISME!”

També s'ha acordat el que presentàvem els grups de treball reunits al matí:

Grup de treball d'Accions:

Calendari:

Dissabte 27 de gener: Dia d'accions descentralitzades. La del FSSe serà la clàssica marxa del poble de Morón a la base militar de Morón (3 o 4 km ).

… La catalana podria ser alguna molt simbòlica a l'Aeroport del Prat en denúncia de l'ús militar (els avions que anaven a l'Iraq paraven a repostar a Palma o al Prat abans d'aterrar a Morón)...

Dimarts 30 de gener: Aprofitant que és el Dia mundial de la No violència i la pau, proposar una unitat didàctica a les escoles que relacioni OTAN i violència.

Segurament, els actes de 2 i 3 de febrer es faran al Centro Cívico La Sirena del barri de la Alameda :

Divendres 2 de febrer a la tarda-vespre i dissabte 3 fins a mitja tarda: Xerrades, tallers, etc. entorn els 5 eixos proposats pel grup de continguts.

Vespre del dissabte 3: Assemblea de MMSS , que treurà el Manifest que prèviament ja haurem acordat bastant… El “Manifiesto de Sevilla” ha de ser un document útil (tipus els manifests/ crides als MMSS europeus que surten de l'AMMSS de cada FSE J )

Nit: Concert…

Diumenge 4 a les 12 del migdia: Manifestació pel centre de Sevilla . Cal tenir en compte que a Andalusia quasi serà període electoral pq. voten el seu estatut el 15… a veure si ens neguen el permís de manifestació…

Dimecres 7 i dijous 8: Accions de bloqueig i interferència de la trobada dels caps de l'OTAN. Es proposarà als sindicats una aturada d'una hora en rebuig a la visita da l'OTAN (en cap moment ha quedat clar si es parlava de Sevilla, d'Andalusia o…). En principi, els Ministres de defensa de l'OTAN es reuniran informalment a Sevilla Est, a la FIBE al Palacio de Exposiciones i Congresos , lluny del centre.

La gent de fora de Sevilla, estem convocats a tot, però se suposa que hi serem, bàsicament el divendres 2 a la tarda i el cap de setmana del 3 i 4.

Grup de treball de Continguts:

La intenció és impregnar els continguts de la trobada contra la reunió de l'OTAN d'un nou discurs per al mov. antiglobalització: la denúncia a la globalització armada en un context de guerra global.

Cimera contra l'OTAN , la guerra i el neoliberalisme, 2 i 3 de febrer a Sevilla. A l'entorn dels 5 eixos següents:

Tema transversal: La lluita antipatriarcal

  1. Fonaments econòmics de la dominació militar.
  2. OTAN: Braç armat de l'imperialisme.
  3. El moviment: antiglobalització, alterglobalització, pacifisme (antiwar), antiimperialisme. El dret a la resistència.
  4. Carrera armamentista, crims de guerra i conflictes oberts.
  5. Atac a les llibertats i a la democràcia (i 10 línies més...)

Es va decidir que hi hauria un seminari central sobre cada un d'aquests eixos, però que també podrien anar acompanyades d'altres activitats paral·leles (mostres de fotos, altres tallers...). També es va decidir que per qüestions de logística, la gent de Sevilla s'encarregaria d'agafar els eixos i tancar-ne els detalls, tot i així s'ha obert una llista d'emails per anar seguint el tema i enviar-hi propostes de ponents.

Grup de treball de Propaganda, premsa, comunicació, extensió:

El pes de la comunicació i la propaganda s'ofereixen a portar-lo els de Indymedia Estrecho . S'habilitaran unes llistes de distribució per estar ben comunicats. Durant la trobada es mirarà que funcioni un servei de traducció de/a tantes llengües com sigui possible.

El mateix Grup de Treball s'encarregarà de les imatges coorporatives de la campanya. També prepararà un vídeo (explicatiu de que representa l'OTAN i de denúncia de la reunió per fer-ne una distribució massiva i per incloure'l al kid (de text) per fer xerrades.

Es promourà un Manifest signat per “personalitats” que rebutgin la visita dels Caps de l'OTAN .

Equipament jurídic:

Preparen la denúncia contra Donald Rumsfeld que cal presentar a l'Audiencia Nacional de Madrid, com a tard el 13 de novembre.

Entre el 27 de gener i el 10 de febrer hi haurà un Legal Team coordinat pel Luis Ocaña. Aquest equip farà arribar un “Protocol per a manifestants” (el financia el grup AtrapaSueños) i el 12 i 13 de gener faran un Taller per a activistes impartit per advocats/des penalistes.

Qüestions pràctiques:

Sense cap ànim de fer propaganda de cap companyia d'aviació, si entreu al web www.vuelosbaratos.com , per volar del 2 o el 3 al 4 o el 5.2.7, avui (6.11.6) hi ha combinacions d'entre 40 i 55 €.

www.Renfe.es , no té tren directe per aquelles dates… Què, un autocaret J ?

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc