Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Enfortim el moviment antiguerra a les localitats · Assemblea de la Plataforma, ds 12 de gener de 2008

La primavera de 2008 marcarà el 5è aniversari de la invasió de l’Iraq, així com de la protesta històrica del 15-F. Hi ha la proposta d’una nova data de mobilització contra la guerra i les ocupacions a l’Orient Mitjà, i específicament contra les amenaces d’un atac nord-americà a l’Iran. (Veure la declaració al final, de la conferència El Món contra la Guerra).

Per preparar les activitats a Barcelona, convoquem una Assemblea general de la Plataforma Aturem la Guerra, el dissabte, 12 de gener, 2008, a les 11h, a Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral.

L’objectiu és que hi assisteixi tanta gent com sigui possible de l’entorn que ha format i forma la Plataforma: partits, sindicats, associacions i col·lectius diversos, persones a títol individual… Aquest any, volem posar un especial èmfasi en les plataformes locals. Ja sabem que gran part estan inactives des de 2003 o 2004. Però també sabem que la gent continua preocupada pel tema de la guerra, i pensem que hi ha motius urgents per fer l’esforç de reactivar aquesta base tant important del moviment.

Així que fem una crida especial als i les activistes dels pobles i barris, hi hagi o no una plataforma o grup antiguerra actiu, perquè vinguin a aquesta assemblea, per tal de participar en el debat sobre com enfortir el moviment, així com aconseguir la major protesta possible el proper març.

Assemblea general de la Plataforma Aturem la Guerra

Dissabte, 12 de gener, 2008, a les 11h, a Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral (es troba a un carrer petit que surt de C/ Ferran, al costat de Plaça Sant Jaume).

Ordre de dia provisional:

1. Proposta de manifestació el dissabte 15 de març de 2008.

2. Propostes per reactivar el moviment antiguerra a l’àmbit local, incloent organitzar xerrades/actes locals contra la guerra, a partir de mitjans de gener.

3. Participació del moviment antiguerra al Fòrum Social Català (activitats centralitzades del 25 al 27 de gener del 2008). Més informació: http://www.forumsocialcatala.cat/

Més informació i propostes: info@aturemlaguerra.org · www.aturemlaguerra.org


Declaració de la conferència El Món Contra la Guerra

Declaració acordada per 1.200 delegats de 26 països (incloent 2 delegats de Catalunya, de la Plataforma Aturem la Guerra) assistents a la conferència El Món Contra la Guerra, dissabte 1 de desembre de 2007:

Aquesta conferència de delegades i delegats de moviments per la pau, contra la guerra, antiimperialistes i d’alliberament d’arreu del món declara la seva oposició a la “guerra sense fi” duta a terme pel govern d’EUA contra Estats, pobles i moviments en tot el nostre planeta.

Ens oposem a la interferència d’EUA, i dels seus aliats, en Estats sobirans, i afirmem el dret de tots els pobles a l’autodeterminació. Donem suport a tots aquells que lluiten per la pau i contra l’imperialisme.

En particular, exigim:

  1. El fi immediat de l’ocupació militar il·legal de l’Iraq, que ha causat centenars de milers de morts i ha desplaçat milions de persones, la retirada de totes les tropes estrangeres i la plena transferència de sobirania al poble iraquià i als seus representants.
  2. Que s’aturin tots els preparatius per a un atac a l’Iran, així com un compromís que se solucioni qualsevol tema exclusivament mitjançant la diplomàcia.
  3. La retirada de les tropes estrangeres de l’Afganistan, permetent al poble afganès decidir el seu propi futur.
  4. Justícia per al poble palestí, i el final de l’agressió israeliana a tot l’Orient Mitjà.
  5. El fi dels plans d’EUA d’escuts anti míssils, i que tots els Estats promoguin activament el desarmament nuclear.

Reafirmem la solidaritat entre tots aquells que lluiten per la pau, la justícia social i l’autodeterminació arreu del món, i ens comprometem a enfortir la nostra unitat i a desenvolupar noves formes de cooperació.

Per tant, designem l’aniversari de la invasió de l’Iraq com un dia mundial d’acció a favor de les demandes CAP ATAC A L’IRAN i TROPES FORA DE L’IRAQ/AFGANISTAN. Cridem a tots els moviments antiguerra nacionals a convocar protestes i manifestacions massives per aquest dia.

Més informació: http://www.stopwar.org.uk/ · http://www.theworldagainstwar.org/ (web internacional en preparació)

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc