Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Condemna de la repressió als ciutadans del Nord d’Àfrica i el Pròxim Orient

Condemna de la repressió als ciutadans del Nord d’Àfrica i el Pròxim Orient

Les protestes que s'estan escampant pels països de la zona del Nord d’Àfrica i el Pròxim Orient, són reprimides ferotgement. La població d'aquests països reclama llibertats civils i justícia social. I els respectius governs intenten ofegar la veu de la ciutadania amb la repressió.

Aquests dies el govern de Líbia està massacrant els participants en les protestes. Ja es parla de més de dos-cents morts i gairebé un miler de ferits. La Unió Europea està fent els ulls grossos davant d'aquesta resposta repressiva. La mateixa actitud que va adoptar en els processos de Tunísia i Egipte.

Els governants de la Unió Europea han donat suport polític i han venut armes a totes les dictadures de la regió, a més de subordinar-se vergonyosament als interessos de les empreses transnacionals europees a la zona. Líbia disposa de recursos importants en petroli i gas, que són explotats per empreses europees i nord-americanes. Aquestes empreses van haver de deixar de treballar a Líbia el 1988, quan l'ONU va imposar sancions al país després de l'atemptat de Lockerbie. Les sancions foren cancel•lades el 2003 quan el govern libi va accedir a pagar indemnitzacions a les víctimes de l'atemptat i va renunciar al seu programa d'armament nuclear. Actualment Líbia ofereix possibilitats molt atractives a les transnacionals occidentals. D'ençà del 2003, Occident ha oblidat que a Líbia hi ha un règim dictatorial i l'ha convertit en aliat seu.

Per tot això:

-Condemnem rotundament la brutal repressió que està exercint avui el govern libi, i la que pugui haver-hi en altres països.

-Condemnem rotundament l'actitud de fer els ulls grossos, dels governs de la UE. Els vincles de la UE amb aquests països, la majoria antigues colònies seves, l'obliguen a secundar les reclamacions de la ciutadania.

- Exigim al govern català espanyol una condemna contundent de les accions repressives del règim libi i la resta de règims, donant suport a les demandes legítimes de la població civil.

- Celebrem l’anunci per part de Catherine Ashton, la responsable de política exterior de la UE, de la suspensió de les negociacions per establir un marc d’acord bilateral amb Libia, però denunciem la política de doble tracte que aplica la UE quan no actua amb la mateixa contundència en altres casos de flagrant vulneració dels drets humans per part d’un estat contra població civil, com en els atacs a Gaza del desembre 2008-gener 2009, sense anar més lluny.
- Donem suport a les revoltes populars a favor de les llibertats civils i la justícia social, que responen a unes demandes justes que cal que siguin ateses.


CONCENTRACIÓ EN SUPORT DEL POBLE LIBI I DE BAHREIN
Dijous 24 de febrer del 2011, 20:00h

Plaça Sant Jaume, Barcelona

Des de la Plataforma Aturem la Guerra donem suport a aquesta convocatòria sorgida espontàniament de la ciutadania i animem a tothom a participar-hi.

Contacte premsa:
José Luís Gordillo: 650957218
Txell Bragulat: 678912630

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc