Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

Comunicat de la Plataforma Aturem la Guerra: Prou intervencions al Caucas

El conflictes del Caucas venen de lluny i estan impregnats de problemes polítics derivats de la diversitat ètnica de la regió i, de forma especial, de les intervencions que hi fan les grans potències. 

Ossètia del Sud i Abkhàzia han reclamat des de sempre la seva independència de Geòrgia, que els nega aquest dret des de 1990. En el si d’aquestes dues repúbliques hi ha hagut greus violacions dels drets humans contra les minories ètniques, que ara han esclat en guerra oberta. Rússia per la seva banda manté ajut i tropes militars a les dues repúbliques. Geòrgia va atacar militarment a Ossètia del Sud, i Rússia va respondre amb una guerra oberta.

L’OTAN no és gens aliena al conflicte. La seva intervenció als Balcans li ha servit de precedent a Rússia per les seves accions. La proposta d’ampliar l’OTAN al Caucas —amb l’acceptació en principi de Geòrgia com a membre— és una nova amenaça i provocació a Rússia, que se suma al pla d’escuts antimíssils a Europa de l’Est.

Tot plegat, existeix un greu perill de tornar a la dinàmica de la guerra freda, perspectiva que nosaltres, igual que l’enorme majoria de la gent del planeta, rebutgem.

Reclamem:

Rebutgem l’agressió i l’ocupació militar com a mitjans per resoldre els problemes, i per aquest motiu, exigim que les tropes espanyoles tornin de l’Afganistan. Conjuntament amb moviments d’arreu de l’Estat espanyol, mobilitzarem a favor d’aquesta demanda, mitjançant un dia d’acció coordinada el 22 de novembre.

Plataforma Aturem la Guerra, Barcelona, 18 d’agost de 2008

Per a més informació:
David Karvala: 687 662 037
Francesc Tubau: 660 701 502
Roser Palol: 677 480 056
Jose Luis Gordillo: 650 957 218

info@aturemlaguerra.org

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Nuclears en cap lloc