Qui som?   |     Documents   |     Campanyes

 

You are here

ATUREM LA GUERRA A SÍRIA - Concentració 15 de juny de 2017

Concentracions mensuals, propera 15 de juny 19.30h a Sant Jaume

Per exigir la fi de l’ajut militar i la venda d’armes. La negociació d’un alto al foc real. El respecte als drets humans. La UE ha de garantir vies segures de sortida dels països en conflicte bèl·lic. L’Estat espanyol ha de canviar radicalment les polítiques d’atenció i acollida de les persones refugiades. El dret d’asil s’ha d’aplicar. Sempre i a tot arreu.

Tothom hi és convidat, us esperem!

Cartel jpg

Manifest Juny ...

ATUREM LA GUERRA A SÍRIA

A Síria, ja fa més de sis anys va començar una revolta pacífica que demanava llibertat i democràcia. La resposta del règim de Baixar al-Àssad va ser una brutal repressió. Això va provocar que part de l’oposició, amb intervenció de l’exterior, iniciés una revolta armada que va desembocar en el greu conflicte actual, en què la gran perjudicada és la població civil.

El conflicte intern agafa aviat un abast internacional, de forma que els aliats d’un bàndol i d’un altre defensen els seus interessos geopolítics a la regió. Hi estan implicats els EUA, Regne Unit, França, Turquia, Aràbia Saudita, Qatar, Emirats Àrabs, Israel, Rússia, Iran i Hesbol·là.

Les conseqüències fins avui: centenars de milers de morts, onze milions de desplaçats (cinc milions a l’exterior) i milers d’empresonats i de desapareguts.

La complexitat del conflicte en dificulta la resolució. No obstant això, no podem quedar-nos al marge i no demanar que s’aturi la barbàrie de la guerra.

Per tot això:

• Exigim la intervenció de Nacions Unides per tal que s'aturi l'ajut militar i la venda d'armes a totes les parts en conflicte.

• Exigim que s’intensifiquin els esforços negociadors i que es consolidi un alto el foc real. En aquestes negociacions hi han de participar totes les parts involucrades. Sabem que no és així, per exemple, en el cas dels kurds. Cal arribar a un acord de pau que, com a mínim, aturi la guerra i ajudi a resoldre el conflicte a Síria.

• Ens solidaritzem amb les forces democràtiques de Síria que estiguin a favor d'un alto el foc immediat.

• Rebutgem l’ús interessat del conflicte sirià per intentar justificar actituds i mesures islamòfobes a casa nostra. Així donem suport a les campanyes contra la islamofòbia, el feixisme, el racisme, la xenofòbia i les assumim com a pròpies.

• Denunciem l'ús instrumental que el president de Turquia fa dels refugiats, que són utilitzats com a moneda de canvi en les negociacions entre Turquia i la Unió Europea. Rebutgem l'acord Turquia-estats de la UE!

• Exigim que el govern espanyol compleixi el dret internacional, garanteixi el dret d’asil als refugiats i els obri les fronteres.

• Cal canviar les polítiques d’asil i d’atenció als refugiats. S’han d’establir vies segures i legals als potencials sol·licitants d’asil.

• Malgrat que som aquí a causa de la guerra a Síria, volem rebutjar també el conflicte bèl·lic al Iemen. Hi té una ingerència brutal l’Aràbia Saudita, a qui l’Estat espanyol està venent una gran quantitat d’armes.

Aquesta és la vuitena del seguit de concentracions que vam iniciar el passat novembre passat. Volem agrair-vos que, amb la vostra assistència, les hàgiu fet possibles.

logoAturemGuerraG 15 de juny de 2017

 

Xarxes Socials

Pots seguir-nos en:

Solidaritat Palestina

Nuclears en cap lloc